Felboncolták a 140 tonnás londoni zsírhegyet, törlőkendőtől MDMA-ig mindent találtak benne

2018 április 24., kedd 17:17
96

A tavaly szeptember poszthumán szupersztárja volt az a 250 méter hosszú és 143 tonnás zsírhegy, amit a londoni csatornarendszerben fedeztek fel. Hasonló zsírszörnyek képződése nem példa nélküli, de ennyire gigantikus darabot korábban még nem fedeztek fel. 

Azóta kiderült, hogy a zsírhegy egy részét bioüzemanyagként hasznosítják újra, egy darabja pedig vélhetően múzeumba kerül. Közben a helyi közművekkel együttműködve a Channel 4 egy dokumentumfilmet készített a massza boncolásáról, hogy kiderüljön, miből is állt össze ez az irdatlan tömeg. 

Összesen öt tonnányi zsírhegy-darabot elemzek ki, és azt találták, hogy a fő összetevők pont az voltak, mint a többi zsírhegy esetében: háztartási zsiradék, nedves törlőkendők, óvszerek és pelenkák. Ezek azok a dolgok, amiket ugyan könnyen le lehet húzni a vécén, de nem lenne szabad, hiszen nem foszlanak szét, hanem a csatornahálózatban egy masszává tömörülhetnek össze, komoly problémákat okozva így. 

Ezen kívül kimutatták még a zsírhegyben olyan népszerű kábítószerek maradványait, mint a kokain és az MDMA , és ezeknél nagyobb mennyiségben különféle tiltott edzőtermi kiegészítők nyomai is felbukkantak. 

Ennél jóval rémisztőbb viszont, hogy a zsírhegy boncolása közben olyan baktériumok is felbukkantak, melyek komoly betegségeket terjeszthetnek, és akad köztük olyan is, amely rezisztens egyes antibiotikumokra. 

A csatornázásért felelős Thames Water szóvivője abban bízik, hogy sokan fogják látni a kedden bemutatott műsort, és jobban át fogják majd gondolni legközelebb, hogy mit húznak le a vécén. (Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt