Felboncolták a 140 tonnás londoni zsírhegyet, törlőkendőtől MDMA-ig mindent találtak benne

A tavaly szeptember poszthumán szupersztárja volt az a 250 méter hosszú és 143 tonnás zsírhegy, amit a londoni csatornarendszerben fedeztek fel. Hasonló zsírszörnyek képződése nem példa nélküli, de ennyire gigantikus darabot korábban még nem fedeztek fel. 

Azóta kiderült, hogy a zsírhegy egy részét bioüzemanyagként hasznosítják újra, egy darabja pedig vélhetően múzeumba kerül. Közben a helyi közművekkel együttműködve a Channel 4 egy dokumentumfilmet készített a massza boncolásáról, hogy kiderüljön, miből is állt össze ez az irdatlan tömeg. 

Összesen öt tonnányi zsírhegy-darabot elemzek ki, és azt találták, hogy a fő összetevők pont az voltak, mint a többi zsírhegy esetében: háztartási zsiradék, nedves törlőkendők, óvszerek és pelenkák. Ezek azok a dolgok, amiket ugyan könnyen le lehet húzni a vécén, de nem lenne szabad, hiszen nem foszlanak szét, hanem a csatornahálózatban egy masszává tömörülhetnek össze, komoly problémákat okozva így. 

Ezen kívül kimutatták még a zsírhegyben olyan népszerű kábítószerek maradványait, mint a kokain és az MDMA , és ezeknél nagyobb mennyiségben különféle tiltott edzőtermi kiegészítők nyomai is felbukkantak. 

Ennél jóval rémisztőbb viszont, hogy a zsírhegy boncolása közben olyan baktériumok is felbukkantak, melyek komoly betegségeket terjeszthetnek, és akad köztük olyan is, amely rezisztens egyes antibiotikumokra. 

A csatornázásért felelős Thames Water szóvivője abban bízik, hogy sokan fogják látni a kedden bemutatott műsort, és jobban át fogják majd gondolni legközelebb, hogy mit húznak le a vécén. (Quartz)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.