Márki-Zay Péter: 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket

2018 április 24., kedd 4:30
207
Márki-Zay Péter Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Miután Márki-Zay Péter szombat esti beszédét („Ti vagytok az új ellenzék) sokan bejelentkezésként értelmezték, a hvg. hu megkérdezte a hódmezővásárhelyi polgármestert, mi a következő lépés. Aki erre azt mondta, az ellenzék vezetését nem tőle kell várni.

„A Messiás-elvárásnak nem fogok tudni megfelelni. 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket, de részt veszek az együttműködésben. Megtisztelő, hogy tőlem várják a megoldást, de nem ez az én feladatom. Amiben tudok, segítek, de több embernek kell ezen dolgozni" - mondta a lapnak.

Arról is beszélt, hogy már alakul valamiféle együttműködés (esetleg mozgalom), jelentkeztek nála civilek, politikusok és aktivisták is, szervezeti keretek viszont még nincsenek. A hódmezővásárhelyi polgármester még a választás előtt a 444-nek adott interjúban azt mondta

„Személy szerint is biztos vagyok abban, hogy a magyar nemzetben most akkora rendszerváltó hangulat van, és akkora akarat egy szebb rendszer felépítésére, hogy ha az ellenzéki pártok együttműködésének hiánya miatt meghiúsul a rendszerváltás, akkor a választás után új ellenzék lesz.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt