Márki-Zay Péter: 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket

Márki-Zay PéterFotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Miután Márki-Zay Péter szombat esti beszédét („Ti vagytok az új ellenzék) sokan bejelentkezésként értelmezték, a hvg. hu megkérdezte a hódmezővásárhelyi polgármestert, mi a következő lépés. Aki erre azt mondta, az ellenzék vezetését nem tőle kell várni.

„A Messiás-elvárásnak nem fogok tudni megfelelni. 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket, de részt veszek az együttműködésben. Megtisztelő, hogy tőlem várják a megoldást, de nem ez az én feladatom. Amiben tudok, segítek, de több embernek kell ezen dolgozni" - mondta a lapnak.

Arról is beszélt, hogy már alakul valamiféle együttműködés (esetleg mozgalom), jelentkeztek nála civilek, politikusok és aktivisták is, szervezeti keretek viszont még nincsenek. A hódmezővásárhelyi polgármester még a választás előtt a 444-nek adott interjúban azt mondta

„Személy szerint is biztos vagyok abban, hogy a magyar nemzetben most akkora rendszerváltó hangulat van, és akkora akarat egy szebb rendszer felépítésére, hogy ha az ellenzéki pártok együttműködésének hiánya miatt meghiúsul a rendszerváltás, akkor a választás után új ellenzék lesz.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.