Márki-Zay Péter: 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket

POLITIKA
2018 április 24., 04:30
Márki-Zay Péter
photo_camera Márki-Zay Péter Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Miután Márki-Zay Péter szombat esti beszédét („Ti vagytok az új ellenzék) sokan bejelentkezésként értelmezték, a hvg. hu megkérdezte a hódmezővásárhelyi polgármestert, mi a következő lépés. Aki erre azt mondta, az ellenzék vezetését nem tőle kell várni.

„A Messiás-elvárásnak nem fogok tudni megfelelni. 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket, de részt veszek az együttműködésben. Megtisztelő, hogy tőlem várják a megoldást, de nem ez az én feladatom. Amiben tudok, segítek, de több embernek kell ezen dolgozni" - mondta a lapnak.

Arról is beszélt, hogy már alakul valamiféle együttműködés (esetleg mozgalom), jelentkeztek nála civilek, politikusok és aktivisták is, szervezeti keretek viszont még nincsenek. A hódmezővásárhelyi polgármester még a választás előtt a 444-nek adott interjúban azt mondta

„Személy szerint is biztos vagyok abban, hogy a magyar nemzetben most akkora rendszerváltó hangulat van, és akkora akarat egy szebb rendszer felépítésére, hogy ha az ellenzéki pártok együttműködésének hiánya miatt meghiúsul a rendszerváltás, akkor a választás után új ellenzék lesz.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.