Márki-Zay Péter: Ti vagytok az új ellenzék

szombati tüntetés főfellépője Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester volt. 

A teljes beszéd:

Múlt héten még csak üzenetet küldött, és a tömegből hallgatta, ahogy felolvassák, de azt mondja, azóta megértette, mi az értelme ezeknek a tüntetéseknek: az, hogy „van remény, nem vagyunk egyedül”.

Nehéz elfogadni a választási eredményt, de ezen nem fogunk tudni változtatni, akármilyen visszásságok történtek, mondta, de a Fidesz hiába nyerte meg a választásokat, mi itt vagyunk és itt is maradunk, mondta.

„A magyar nép ezen a választáson leváltotta az ellenzéket. Nem bízhatjuk a hazánkat olyanokra, akik nemhogy a nemzet, de a saját érdekükben sem voltak képesek az összefogásra” - mondta.

Szerinte „minden pártban vannak tisztességes emberek, de olyanok is, akikkel a jövőben sem lehet leváltani Orbán rendszerét, és a magyar nép megérdemel egy olyan ellenzéket, ami nemcsak szavakban utasítja el a korrupciót és a megfélemlítést, és amiben nincsenek ott a korrupt hatalom ügynökei”.

Márki-Zay PéterFotó: Dimény András/Képszerkesztőség

„Választás után világossá vált, hogy a rendszer nemcsak illiberális, de nem is demokrácia. Csak együtt van esélyünk elnyerni szabadságunkat, egységes ellenzék megalakulásáért kell harcolnunk.”

Winston Churchillt idézte többször is - We shall fight, vagyis harcolni fogunk.

Ti vagytok az új ellenzék, 

- mondta a résztvevőknek. „Nem engedjünk, hogy az igazságszolgáltatás a hatalom játékszere legyen. A független polgármesterek nem bozótharcosok, hanem az egységes ellenzék végvárát védik.”

Azt mondta, olyan szakértők jelezték már csatlakozásukat az új ellenzékhez, akik eddig egyetlen ellenzéki párthoz sem csatlakoztak, sokakban ez a választási vereség ébresztette fel az elszántságot. Ezek az emberek a Rendszerváltás 2018 oldalon keresztül jelentkeztek.

Márki-Zay PéterFotó: Dimény András/Képszerkesztőség

„A félelem tartja össze a rendszert, ha ez megszűnik, a rendszer is megbukik.  mindenki eldöntheti, hogy félelemből kollaboráns lesz, vagy feláll, és hős lesz. Mi megvédjük.”

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.