Kósa Lajos nem marad miniszter

Kósa Lajos fideszes politikus és a Modern Városok Fejlesztése program eddigi minisztere szerdán interjút adott az Origónak, ebben pedig közölte, hogy nem maradhat tovább miniszter.

A Fidesz elnöksége ugyanis új feladattal bízta meg, ő lesz a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke.

Kósáról még a választás előtt derült ki, hogy egy csengeri szélhámosnő 1300 milliárd forintos nem létező örökséget akarta gondjaira bízni, ebből pedig 800 millió forint Kósa édesanyjának járt volna.

Ez az ügy az interjúban nem került elő, Kósa azonban előrevetítette, hogy milyen kampányra számíthatnak a magyarok jövőre, amikor az önkormányzati választás mellett EP-választás is lesz.

“Minden a migrációról fog szólni, és nem egyéb részletkérdésről.A két kampány egymás mellett fog élni, mert aki indulni akar az őszi választáson, az nem hallgathat ezekről a kérdésekről. Minden induló jelöltnek fel kell vállalnia az álláspontját, hogy például beengedne-e menekülttábort a településére vagy küzdeni akar ellene” - mondta.

Azt is megemlítette, hogy a választás előtt nem fogják átszervezni az önkormányzati rendszert. “A kampányban megtapasztaltakat és a felgyűlt tudást lehet majd használni az önkormányzati rendszer továbbfejlesztése területén” - mondta.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.