Kósa Lajos nem marad miniszter

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kósa Lajos fideszes politikus és a Modern Városok Fejlesztése program eddigi minisztere szerdán interjút adott az Origónak, ebben pedig közölte, hogy nem maradhat tovább miniszter.

A Fidesz elnöksége ugyanis új feladattal bízta meg, ő lesz a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke.

Kósáról még a választás előtt derült ki, hogy egy csengeri szélhámosnő 1300 milliárd forintos nem létező örökséget akarta gondjaira bízni, ebből pedig 800 millió forint Kósa édesanyjának járt volna.

Ez az ügy az interjúban nem került elő, Kósa azonban előrevetítette, hogy milyen kampányra számíthatnak a magyarok jövőre, amikor az önkormányzati választás mellett EP-választás is lesz.

“Minden a migrációról fog szólni, és nem egyéb részletkérdésről.A két kampány egymás mellett fog élni, mert aki indulni akar az őszi választáson, az nem hallgathat ezekről a kérdésekről. Minden induló jelöltnek fel kell vállalnia az álláspontját, hogy például beengedne-e menekülttábort a településére vagy küzdeni akar ellene” - mondta.

Azt is megemlítette, hogy a választás előtt nem fogják átszervezni az önkormányzati rendszert. “A kampányban megtapasztaltakat és a felgyűlt tudást lehet majd használni az önkormányzati rendszer továbbfejlesztése területén” - mondta.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.