Kósa Lajos nem marad miniszter

POLITIKA
2018 április 25., 18:52
comments 262

Kósa Lajos fideszes politikus és a Modern Városok Fejlesztése program eddigi minisztere szerdán interjút adott az Origónak, ebben pedig közölte, hogy nem maradhat tovább miniszter.

A Fidesz elnöksége ugyanis új feladattal bízta meg, ő lesz a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke.

Kósáról még a választás előtt derült ki, hogy egy csengeri szélhámosnő 1300 milliárd forintos nem létező örökséget akarta gondjaira bízni, ebből pedig 800 millió forint Kósa édesanyjának járt volna.

Ez az ügy az interjúban nem került elő, Kósa azonban előrevetítette, hogy milyen kampányra számíthatnak a magyarok jövőre, amikor az önkormányzati választás mellett EP-választás is lesz.

“Minden a migrációról fog szólni, és nem egyéb részletkérdésről.A két kampány egymás mellett fog élni, mert aki indulni akar az őszi választáson, az nem hallgathat ezekről a kérdésekről. Minden induló jelöltnek fel kell vállalnia az álláspontját, hogy például beengedne-e menekülttábort a településére vagy küzdeni akar ellene” - mondta.

Azt is megemlítette, hogy a választás előtt nem fogják átszervezni az önkormányzati rendszert. “A kampányban megtapasztaltakat és a felgyűlt tudást lehet majd használni az önkormányzati rendszer továbbfejlesztése területén” - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.