Több mint 1300 adózó e-mail címe került ki a NAV bénázása miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az adóhatóság múlt pénteken Tájékoztatás technikai problémáról címmel akarta tájékoztatni az érintetteket a július 1-jén hatályba lépő valós idejű adatszolgáltatásról. Az Index egyik olvasója vette észre, hogy mivel nem a megszokott titkos másolat formátumot használták, 

az összes címzett neve és e-mail címe elérhetővé vált. A mellékelt kép szerint több mint 1350 címzett volt.

A Tállai András által vezetett NAV még nem reagált.Fotó: Olvasó

Az erről szóló cikk megjelenése után egy másik érintett is jelezte a lapnak, hogy   a NAV-os levél kiküldése után egy pár kapott olyan cégtől kapott levelet, amiről korábban nem is hallott. Mivel a levél egy olyan szolgáltatást reklámoz, ami a cégek számlázó programjának NAV-os rendszerhez való csatlakoztatásában segít, gyanús, hogy a NAV-os baki miatt szerezték meg az elérhetőségét.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.