Több mint 1300 adózó e-mail címe került ki a NAV bénázása miatt

gazdaság
2018 április 25., 08:52
comments 58

Az adóhatóság múlt pénteken Tájékoztatás technikai problémáról címmel akarta tájékoztatni az érintetteket a július 1-jén hatályba lépő valós idejű adatszolgáltatásról. Az Index egyik olvasója vette észre, hogy mivel nem a megszokott titkos másolat formátumot használták,

az összes címzett neve és e-mail címe elérhetővé vált. A mellékelt kép szerint több mint 1350 címzett volt.

photo_camera A Tállai András által vezetett NAV még nem reagált. Fotó: Olvasó

Az erről szóló cikk megjelenése után egy másik érintett is jelezte a lapnak, hogy a NAV-os levél kiküldése után egy pár kapott olyan cégtől kapott levelet, amiről korábban nem is hallott. Mivel a levél egy olyan szolgáltatást reklámoz, ami a cégek számlázó programjának NAV-os rendszerhez való csatlakoztatásában segít, gyanús, hogy a NAV-os baki miatt szerezték meg az elérhetőségét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.