Novák Katalin: Nem leszek miniszter

politika
2018 április 26., 14:42
comments 179

Novák Katalin Azurák Csabával beszélgetett a TV2 I/I című műsorában, ahol azt mondta:

„Úgy tudom, hogy holnap fogja miniszterelnök úr nyilvánosságra hozni a kormánynak a névsorát, én azt mondhatom, hogy én ebben a névsorban miniszterként nem fogok szerepelni.”

Novák Katalin 2014 óta ifjúsági- és családügyekért felelős államtitkár, és arra számít, hogy „alapvetően ezen a területen és ebben a minőségben” tudja folytatni a munkáját a negyedik Orbán-kormányban, de azt, hogy az államtitkári pozíciója biztos-e, nem erősítette meg, az „az elkövetkező időszak döntésein múlik”. „Nem leszek miniszter” – mondta arról, hogy szerepel-e a kormánytagok listáján.

Novák Katalin a Bálnánál a 2018-as parlamenti választás éjszakáján.
photo_camera Novák Katalin a Bálnánál a választás éjszakáján. Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Orbán korábban bejelentette, hogy a következő kormánya egyik legfontosabb feladata a születések számának növelése lesz. Novák Katalin szerint ehhez olyan kormányzás kell, aminek „demográfiai súlypontja” van, és ezért nincs szükség külön családalapítást ösztönző minisztériumra az új kormányban. Novák szerint a népszaporulat ügye úgy lehet a következő kormány központi témája, ha minden minisztériumban fontos szempont lesz.

Arról, hogy a legmagasabb pozícióban miért nem számít nőkre, Orbán Viktor korábban azt mondta: a magyar politika alapvetően a folyamatos karaktergyilkosságra épül, és ez brutális helyzeteket teremt, amit bírni kell, de a nők ezt nem bírják. Orbán a kampányban is úgy dicsérte az egyik képviselőjelöltet, Czunyiné Bertalan Juditot, hogy ő volt az egyik legférfiasabb képviselő a ciklusban. Nemrég Dunai Monika fideszes képviselő azt mondta, azért van kevés nő a Fidesz-frakcióban, mert a durva kampány miatt kevesen vállalják a megmérettetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.