November 20-án jön George R. R. Martin új könyve

könyv
2018 április 26., 04:32
comments 129

George R. R. Martin, egyebek közt a Trónok harca sorozatnak alapot adó Tűz és Jég dala regényciklus szerzője a Twitteren jelentette be, hogy november 20-án végre új könyvvel jelentkezik. Ez azonban még nem a Tűz és jég dala ciklus évek óta nagyon várt befejezőkötete lesz, hanem egy olyan regény, ami ugyan illeszkedik Westeros világába, de nem a már elkezdett történetet meséli tovább, hanem a regényciklusban kulcsszerepet kapó Targaryen-ház történetét mutatja be.

A Tűz és vér címet viselő új könyv a Tűz és jég dala eseményei előtt kb. 300 évvel játszódik, és egy olyan háborúról szól, ami majdnem örökre kiirtotta a Targeryen-családot.

link Forrás

Martin azt mondta, a könyv kézirata több mint 1000 oldalas, és hogy nem szabad a szó szoros értelemben regényként kezelni, inkább egy képzelt kontinens történelmét bemutató könyv lett.

A szerző korábban azzal hitegette rajongóit, hogy 2018-ban megjelenhet a Tűz és jég dalát lezáró regény, ez azonban - úgy tűnik - tovább várat magára. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.