November 20-án jön George R. R. Martin új könyve

2018 április 26., csütörtök 4:32
131

George R. R. Martin, egyebek közt a Trónok harca sorozatnak alapot adó Tűz és Jég dala regényciklus szerzője a Twitteren jelentette be, hogy november 20-án végre új könyvvel jelentkezik. Ez azonban még nem a Tűz és jég dala ciklus évek óta nagyon várt befejezőkötete lesz, hanem egy olyan regény, ami ugyan illeszkedik Westeros világába, de nem a már elkezdett történetet meséli tovább, hanem a regényciklusban kulcsszerepet kapó Targaryen-ház történetét mutatja be.

A Tűz és vér címet viselő új könyv a Tűz és jég dala eseményei előtt kb. 300 évvel játszódik, és egy olyan háborúról szól, ami majdnem örökre kiirtotta a Targeryen-családot.

Martin azt mondta, a könyv kézirata több mint 1000 oldalas, és hogy nem szabad a szó szoros értelemben regényként kezelni, inkább egy képzelt kontinens történelmét bemutató könyv lett.

A szerző korábban azzal hitegette rajongóit, hogy 2018-ban megjelenhet a Tűz és jég dalát lezáró regény, ez azonban - úgy tűnik - tovább várat magára. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt