Sokkal több hangfelvétel van Fenyő-ügyben, mint eddig hittük, Gyárfás szerint ez jó neki

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Három fejleménnyel gazdagodott csütörtökön a Fenyő-gyilkosság és Gyárfás Tamás meggyanúsításának története.

1. Sokkal több hangfelvétel van

A Heti Válasz arról ír, nem egy, hanem sokkal több hanganyaga van az ügyészségnek a gyilkosság ügyében, ezekből pedig egy még nagyobb horderejű ügy is kinőhet. 

A lap szerint a felvételek 2000 és 2004 között készültek, és Jozef Roháč dunaszerdahelyi otthonából kerültek elő (őt ítélték le a gyilkosság végrehajtásáért). A felvételeket a lap szerint Portik Tamás rögzítette, ezen pedig információik szerint nem a gyilkosság következményeiről beszélnek.

2. Gyárfás: A megmentésemet jelentik ezek a hangfelvételek

A 24.hu megkereste Gyárfást, mit szól a fejleményhez, aki erre azt mondta:

„Végre, hogy előkerültek. Legalább tisztázva lesz minden. A megmentésemet jelentik ezek a felvételek, mert tudom, hogy soha nem követtem el azokat, amiket állítanak. És ezek mind az én igazamat fogják alátámasztani. Értetlenül állok a velem történtek előtt.”

3. Tételes cáfolatot nyújtott be a meggyanúsított volt főügyész

Ihász Sándor volt főügyészt hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsították meg az ügyben múlt pénteken, Ihosz erre azt mondta, mindent tagad. 

Ihász szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje, Papp Gábor csütörtökön az MTI-nek. Papp szerint a részletes vallomásban védence nem csak hogy visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

Az ügyészség gyanúja szerint a volt főügyész tudta, hogy a Fenyő János elleni gyilkosság felbujtója továbbra is ismeretlen, és felderítése érdekében a hatóságok évek óta erőfeszítéseket tesznek, amikor 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.