Sokkal több hangfelvétel van Fenyő-ügyben, mint eddig hittük, Gyárfás szerint ez jó neki

bűnügy
2018 április 26., 09:19
comments 145
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó nyilatkozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-án
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Három fejleménnyel gazdagodott csütörtökön a Fenyő-gyilkosság és Gyárfás Tamás meggyanúsításának története.

1. Sokkal több hangfelvétel van

A Heti Válasz arról ír, nem egy, hanem sokkal több hanganyaga van az ügyészségnek a gyilkosság ügyében, ezekből pedig egy még nagyobb horderejű ügy is kinőhet. 

A lap szerint a felvételek 2000 és 2004 között készültek, és Jozef Roháč dunaszerdahelyi otthonából kerültek elő (őt ítélték le a gyilkosság végrehajtásáért). A felvételeket a lap szerint Portik Tamás rögzítette, ezen pedig információik szerint nem a gyilkosság következményeiről beszélnek.

2. Gyárfás: A megmentésemet jelentik ezek a hangfelvételek

A 24.hu megkereste Gyárfást, mit szól a fejleményhez, aki erre azt mondta:

„Végre, hogy előkerültek. Legalább tisztázva lesz minden. A megmentésemet jelentik ezek a felvételek, mert tudom, hogy soha nem követtem el azokat, amiket állítanak. És ezek mind az én igazamat fogják alátámasztani. Értetlenül állok a velem történtek előtt.”

3. Tételes cáfolatot nyújtott be a meggyanúsított volt főügyész

Ihász Sándor volt főügyészt hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsították meg az ügyben múlt pénteken, Ihosz erre azt mondta, mindent tagad. 

Ihász szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje, Papp Gábor csütörtökön az MTI-nek. Papp szerint a részletes vallomásban védence nem csak hogy visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

Az ügyészség gyanúja szerint a volt főügyész tudta, hogy a Fenyő János elleni gyilkosság felbujtója továbbra is ismeretlen, és felderítése érdekében a hatóságok évek óta erőfeszítéseket tesznek, amikor 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.