Sokkal több hangfelvétel van Fenyő-ügyben, mint eddig hittük, Gyárfás szerint ez jó neki

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Három fejleménnyel gazdagodott csütörtökön a Fenyő-gyilkosság és Gyárfás Tamás meggyanúsításának története.

1. Sokkal több hangfelvétel van

A Heti Válasz arról ír, nem egy, hanem sokkal több hanganyaga van az ügyészségnek a gyilkosság ügyében, ezekből pedig egy még nagyobb horderejű ügy is kinőhet. 

A lap szerint a felvételek 2000 és 2004 között készültek, és Jozef Roháč dunaszerdahelyi otthonából kerültek elő (őt ítélték le a gyilkosság végrehajtásáért). A felvételeket a lap szerint Portik Tamás rögzítette, ezen pedig információik szerint nem a gyilkosság következményeiről beszélnek.

2. Gyárfás: A megmentésemet jelentik ezek a hangfelvételek

A 24.hu megkereste Gyárfást, mit szól a fejleményhez, aki erre azt mondta:

„Végre, hogy előkerültek. Legalább tisztázva lesz minden. A megmentésemet jelentik ezek a felvételek, mert tudom, hogy soha nem követtem el azokat, amiket állítanak. És ezek mind az én igazamat fogják alátámasztani. Értetlenül állok a velem történtek előtt.”

3. Tételes cáfolatot nyújtott be a meggyanúsított volt főügyész

Ihász Sándor volt főügyészt hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsították meg az ügyben múlt pénteken, Ihosz erre azt mondta, mindent tagad. 

Ihász szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje, Papp Gábor csütörtökön az MTI-nek. Papp szerint a részletes vallomásban védence nem csak hogy visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

Az ügyészség gyanúja szerint a volt főügyész tudta, hogy a Fenyő János elleni gyilkosság felbujtója továbbra is ismeretlen, és felderítése érdekében a hatóságok évek óta erőfeszítéseket tesznek, amikor 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.