A kormány is elismerte, hogy óriási kamu volt a kétezer magyar Soros-zsoldosról szóló híresztelés

bűnügy
2018 április 27., 07:23
comments 148

Jávor Benedek EP-képviselő írt arról a Facebook-oldalán, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium kérdésére elárulta, „hogy a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu, és az egész kampányt egy - amúgy kifejezetten provokációs célú, egy izraeli hírszerző céggel megcsináltatott - interjúra alapozta, amelyben Soros György pénzügyi cégének egyik korábbi vezetője arról nyilatkozik, hogy Soros alapítványainak nagyjából 2000 ember dolgozik világszerte”.

Ezt amúgy korábban már mi is megírtuk, hiszen a kormányközeli lapokban nagy leleplezésként közölt hangfelvételen is hallani, hogy világszertéről van szó.

Mint Jávor írja, válaszaikban elismerték, hogy „sem a Miniszterelnökség, sem a Belügyminisztérium nem rendelkezik olyan listával, ami tartalmazná a Soros megbízásából a kormány ellen dolgozó személyeket. Világossá teszik, hogy egész egyszerűen hazudtak, konkrétan a magyar kormány tudatosan rémhíreket terjeszt a magyar lakosság megfélemlítése céljából.”

Majd azzal folytatja az EP-képviselő, „hogy a Btk. 337. § alapján "Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A kormány február közepén hosszabbította meg utoljára 2018. szeptember 7-ig terjedő hatállyal a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területére. Azaz szerintük itt egy közveszélyes szituáció áll fenn a bevándorlás miatt, és eközben éppen ezzel kapcsolatban a kormány valótlan tényeket híresztel az emberek nagyobb csoportjában zavar és nyugtalanság keltése céljából.

A kormány álláspontom szerint kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását a saját maga által elrendelt válsághelyzet miatt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést teszek a Legfőbb Ügyészségen három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető rémhírterjesztés megalapozott gyanújával.

Polt Péter majd elsikálja, de nőjön csak a bűnlajstroma, ami alapján bíróság elé lehet majd állítani”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.