Eltűnt a fa, amit Macron adott Trumpnak

külföld
2018 április 29., 18:50
comments 183

Emmanuel Macron francia elnök néhány napja az Egyesült Államokban látogatta meg Donald Trumpot, és vitt neki egy kis szuvenírt is, egy fát az első világháború egyik fontos csatájának színhelyéről, egy olyan csatamezőről, ahol 1918-ban sok amerikai katona is az életét áldozta.

A fát rendben el is ültette a két elnök a Fehér Ház kertjében, erről a nemzetközi sajtó közölt is egy csomó képet.

A fa azonban mostanra eltűnt, a Reuters egyik fotósa készített is egy képet a hűlt helyéről, amit ide kattintva lehet megnézni.

Egy botanikai oldal arról spekulált, hogy a fa valószínűleg ősszel visszatér, mert ennek a fajtának az a legkedvezőbb, ha ősszel ültetik el.

A BBC-nek azonban francia kormányzati források azt mondták, hogy a fa jól van, de az amerikai törvényeknek megfelelően karanténba helyezték egy bizonyos időre. Ha ennek vége, valószínűleg visszakerül a Fehér Ház udvarába. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.