Eltűnt a fa, amit Macron adott Trumpnak

Emmanuel Macron francia elnök néhány napja az Egyesült Államokban látogatta meg Donald Trumpot, és vitt neki egy kis szuvenírt is, egy fát az első világháború egyik fontos csatájának színhelyéről, egy olyan csatamezőről, ahol 1918-ban sok amerikai katona is az életét áldozta.

A fát rendben el is ültette a két elnök a Fehér Ház kertjében, erről a nemzetközi sajtó közölt is egy csomó képet.

A fa azonban mostanra eltűnt, a Reuters egyik fotósa készített is egy képet a hűlt helyéről, amit ide kattintva lehet megnézni.

Egy botanikai oldal arról spekulált, hogy a fa valószínűleg ősszel visszatér, mert ennek a fajtának az a legkedvezőbb, ha ősszel ültetik el.

A BBC-nek azonban francia kormányzati források azt mondták, hogy a fa jól van, de az amerikai törvényeknek megfelelően karanténba helyezték egy bizonyos időre. Ha ennek vége, valószínűleg visszakerül a Fehér Ház udvarába. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.