Oroszország után Irán is lecsapott a Telegramra

INTERNET
2018 április 30., 15:33
comments 53

Az iráni igazságügyi hatóság hivatalosan elrendelte a Telegram internetes üzenetküldő szolgáltatás tilalmát. A Tasnim iráni hírügynökség jelentése szerint a rendelkezés azonnali hatállyal életbe lép.

A több hónapos vitában végül a muszlim főpapok és a keményvonalasok kerekedtek felül Haszan Róháni elnökkel szemben, aki a szabad internet mellett szállt síkra. Megfigyelők a tilalmat súlyos belpolitikai vereségként értékelik az elnök, a kormány és az egész iráni reformmozgalom számára.

photo_camera Fotó: Jurij Kadobnov/AFP

A Telegramot a kódolás miatt sok országban kedveli az ellenzék. Oroszországban, ahol két hete blokkolják a Telegramot, hétfőn több ezer ember tüntetett a szabad internetezésért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.