Pereskedés indult a szaúdi olajmilliárdos magyar ingatlanvagyonáért

2018 május 2., szerda 13:25
84

Ghaith Pharaon életét is sok rejtély övezte, de úgy tűnik, halálával sem tisztul a kép: több kastélyt, szállót, budai villát is magában foglaló magyarországi vagyontárgyai, úgy tűnik, eljárás alá kerültek.

„Lapunk friss kutatása szerint azonban a József nádor térre néző palota mellett a Cinege úti Pharaon-ingatlan, valamint a hőgyészi és a seregélyesi kastélyok tulajdoni lapjára is perfeljegyzés került – ráadásul ugyanazzal az ügyszámmal” - írja a Válasz.hu, amely megemlíti, az Alfahír 1,5 hónappal ezelőtt már arról írt „valami kavarás van” a volt Postabank-székház tulajdonjoga körül.

A titokzatos arab olajmilliárdos élete utolsó éveiben jelent meg Magyarországon, nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor lett a miniszterelnök. Számos ingatlant vásárolt, különösen jó viszonyt ápolt a magyar külügyminisztériummal, Tiborcz Istvántól megvásárolta a Postabank-székházat, kastélyokat vett, Orbán háza mellett villát vásárolt. Halála után azonban nem családja, hanem egy jordániai ügyvéd lett az ingatlanok tulajdonosa. 

„A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma előtt öt hónapja folyó eljárást három külföldi társaság (a pakisztáni Attock olajvállalatot is birtokló Pharaon Investment Group Limited Holding, valamint a Bayview International Group és a Pharaon Commercial Investment Group) indította „szerződés érvénytelensége” miatt; e cégek mögött egyértelműen a néhai Ghaith Pharaon családja áll.”

Az Ammar M. A. Abu Namous nevű férfi feltehetően strómanként bukkant fel, és különbözött össze a családdal, amit az is alátámaszt, hogy Abu Namoust az utóbbi időkben a család kiszorította több érdekeltség vezetéséből is. (Válasz)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt