Pereskedés indult a szaúdi olajmilliárdos magyar ingatlanvagyonáért

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Ghaith Pharaon életét is sok rejtély övezte, de úgy tűnik, halálával sem tisztul a kép: több kastélyt, szállót, budai villát is magában foglaló magyarországi vagyontárgyai, úgy tűnik, eljárás alá kerültek.

„Lapunk friss kutatása szerint azonban a József nádor térre néző palota mellett a Cinege úti Pharaon-ingatlan, valamint a hőgyészi és a seregélyesi kastélyok tulajdoni lapjára is perfeljegyzés került – ráadásul ugyanazzal az ügyszámmal” - írja a Válasz.hu, amely megemlíti, az Alfahír 1,5 hónappal ezelőtt már arról írt „valami kavarás van” a volt Postabank-székház tulajdonjoga körül.

A titokzatos arab olajmilliárdos élete utolsó éveiben jelent meg Magyarországon, nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor lett a miniszterelnök. Számos ingatlant vásárolt, különösen jó viszonyt ápolt a magyar külügyminisztériummal, Tiborcz Istvántól megvásárolta a Postabank-székházat, kastélyokat vett, Orbán háza mellett villát vásárolt. Halála után azonban nem családja, hanem egy jordániai ügyvéd lett az ingatlanok tulajdonosa. 

„A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma előtt öt hónapja folyó eljárást három külföldi társaság (a pakisztáni Attock olajvállalatot is birtokló Pharaon Investment Group Limited Holding, valamint a Bayview International Group és a Pharaon Commercial Investment Group) indította „szerződés érvénytelensége” miatt; e cégek mögött egyértelműen a néhai Ghaith Pharaon családja áll.”

Az Ammar M. A. Abu Namous nevű férfi feltehetően strómanként bukkant fel, és különbözött össze a családdal, amit az is alátámaszt, hogy Abu Namoust az utóbbi időkben a család kiszorította több érdekeltség vezetéséből is. (Válasz)