Pereskedés indult a szaúdi olajmilliárdos magyar ingatlanvagyonáért

politika
2018 május 02., 13:25
comments 84

Ghaith Pharaon életét is sok rejtély övezte, de úgy tűnik, halálával sem tisztul a kép: több kastélyt, szállót, budai villát is magában foglaló magyarországi vagyontárgyai, úgy tűnik, eljárás alá kerültek.

„Lapunk friss kutatása szerint azonban a József nádor térre néző palota mellett a Cinege úti Pharaon-ingatlan, valamint a hőgyészi és a seregélyesi kastélyok tulajdoni lapjára is perfeljegyzés került – ráadásul ugyanazzal az ügyszámmal” - írja a Válasz.hu, amely megemlíti, az Alfahír 1,5 hónappal ezelőtt már arról írt „valami kavarás van” a volt Postabank-székház tulajdonjoga körül.

A titokzatos arab olajmilliárdos élete utolsó éveiben jelent meg Magyarországon, nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor lett a miniszterelnök. Számos ingatlant vásárolt, különösen jó viszonyt ápolt a magyar külügyminisztériummal, Tiborcz Istvántól megvásárolta a Postabank-székházat, kastélyokat vett, Orbán háza mellett villát vásárolt. Halála után azonban nem családja, hanem egy jordániai ügyvéd lett az ingatlanok tulajdonosa. 

„A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma előtt öt hónapja folyó eljárást három külföldi társaság (a pakisztáni Attock olajvállalatot is birtokló Pharaon Investment Group Limited Holding, valamint a Bayview International Group és a Pharaon Commercial Investment Group) indította „szerződés érvénytelensége” miatt; e cégek mögött egyértelműen a néhai Ghaith Pharaon családja áll.”

Az Ammar M. A. Abu Namous nevű férfi feltehetően strómanként bukkant fel, és különbözött össze a családdal, amit az is alátámaszt, hogy Abu Namoust az utóbbi időkben a család kiszorította több érdekeltség vezetéséből is. (Válasz)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt