Azért nem találták a magyar hatóságok Pharaont, mert rossz néven keresték

POLITIKA
2018 február 21., 10:39
comments 230

„Valamilyen rejtélyes oknál fogva rossz nevet használtak a magyar hatóságok, amikor a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi milliárdos után kutakodtak. Bár a tavaly januárban elhunyt üzletember teljes neve Ghaith Rashad Mahmoud Pharaon volt, őt mégis Mustapha néven keresték a hazai körözési nyilvántartási rendszerben 2014-ben, amikor tartózkodási engedélyt igényelt” - mondta el Demeter Márta a Magyar Nemzetnek, miután megint betekintett az ügy irataiba.

Fotó: attockcement.com
photo_camera Fotó: attockcement.com

Az LMP-s képviselő szerint ez megint azt bizonyítja, hogy a magyar hatóságok „elalibizték” Pharaon ellenőrzését, hiszen pontosan tudták, hogy hívják az üzletembert, mégis más néven keresték.

Amikor 2016-ban kiderült, hogy az FBI által körözött szaúdi milliárdos megvette az Orbánékkal szemközti házat és Tiborcz Istvánnal is üzletelt, a magyar kormány és bűnüldözés valóban ámokfutásba kezdett:

Pedig Colleen Bell amerikai nagykövet szerint ők elmondták a magyar partnereknek, hogy Pharaon egy körözött bűnöző, és később kiderült az is, hogy Pharaon már a vízumigénylésnél tudta, hogy Orbánnal fog találkozni. 

Demeter Márta most azt mondja, hogy nem csak Pharaon kívánt magyar állampolgárrá válni, de vele együtt élettársa, élettársának testvére, de még Pharaon ügyvédje, az ő felesége, illetve a gyerekeik is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.