Tiborczék nem engedik leírni, hogy ki a híres kastélyos cég negyedik részvényese

POLITIKA
2017 november 03., 16:10
comments 175

A maga nemében csodálatos történetet írt le az Index.

Mint arra mindenki jól emlékezhet, hétfőn az Origónak adott interjújában Tiborcz István végre elismerte, amit a sajtó már számtalan módon próbált bizonyítani, vagyis hogy ő a több nagy értékű ingatlant tulajdonoló BDPST Zrt. egyik részvénye - és ezek szerint a Pharaon-ügy egyik érintettje.

A kép közepén Orbán Ráhel, Orbán Viktor lánya és férje, az Elios Zrt. volt résztulajdonosa, Tiborcz István
photo_camera Fotó: Botos Tamás

Tiborcz az interjúban meglepő módon a sajtót bírálta, többek között azért, mert „eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok, pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe, ahogy a mostani interjú során önök is teszik. A sajtó egy részének azonban nem ez volt a célja, hanem fenn akarták tartani azt a látszatot, hogy itt valaki bujkál."

A Heti Válasz gyorsan lebuktatta a miniszterelnök vejét, amikor közölte, hogy már korábban jelezték a BDPST-nek: megnéznék a részvénykönyvet. Most pedig az is kiderült, hogy a bujkálás tovább folytatódik.

Az Index munkatársa ugyanis egy kávézóban találkozott a BDPST vezérigazgatójával, Tóth Judittal, aki megmutatta neki a részvénykönyvet, de csak miután aláírtattak az újságíróval egy titoktartási nyilatkozatot. Ebben az is szerepelt, hogy

"A Társaság részvénykönyvének bejegyzései közérdekű adatnak nem minősülnek, így a megismert adatokat nyilvánosságra hozni nem jogosult a Tisztelt Sajtó."

Az Index annyit tudott leírni, hogy négy részvényese van a cégnek, akik közül hármat - Tóth Juditot, Szabó Loránd Aurélt és Tiborcz Istvánt - már ismerjük. A negyedik részvényes nevét viszont az Index nem írhatja le, ő továbbra is bujkál. 

(Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.