Bors: Kulka János visszavonul

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Pintér Leo

A Bors szerint Kulka János nem hosszabbít szerződést a Katona József Színházzal, és visszavonul a színészettől. A lapnak egy kollégája beszélt erről.

Kulka 2016-ban súlyos stroke-ot kapott, azóta gyógytornász és logopédus is segíti, hogy visszanyerje teljes beszéd- és mozgáskészségét. A lap szerint viszont ez nem sikerült tökéletesen, Kulka pedig maximalista, és nem akar úgy szerepelni, ha nincs képességei teljes birtokában.

„A be­tegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa. A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi – magától elvárt – színvonalat produkálni” - mondta a Borsnak egy színész kollégája. Mozifilmekben viszont továbbra is szerepel majd, ott az utószinkron tud segíteni.

Kulka 2013 augusztusa óta a Katona József Színház tagja. Pályafutása alatt több mint hatvan darabban játszott. Jászai Mari-díjat és Kossuth-díjat is kapott, kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.