Bors: Kulka János visszavonul

2018 május 3., csütörtök 2:55
Fotó: Pintér Leo

A Bors szerint Kulka János nem hosszabbít szerződést a Katona József Színházzal, és visszavonul a színészettől. A lapnak egy kollégája beszélt erről.

Kulka 2016-ban súlyos stroke-ot kapott, azóta gyógytornász és logopédus is segíti, hogy visszanyerje teljes beszéd- és mozgáskészségét. A lap szerint viszont ez nem sikerült tökéletesen, Kulka pedig maximalista, és nem akar úgy szerepelni, ha nincs képességei teljes birtokában.

„A be­tegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa. A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi – magától elvárt – színvonalat produkálni” - mondta a Borsnak egy színész kollégája. Mozifilmekben viszont továbbra is szerepel majd, ott az utószinkron tud segíteni.

Kulka 2013 augusztusa óta a Katona József Színház tagja. Pályafutása alatt több mint hatvan darabban játszott. Jászai Mari-díjat és Kossuth-díjat is kapott, kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.