Orbán: Készen állunk megtárgyalni a brüsszeli javaslatot a jogállami feltételekről

politika
2018 május 03., 07:33
photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

„Készen állunk ennek megtárgyalására.”

Ezt válaszolta a Fidesz-frakció alakuló ülésére érkező Orbán Viktor újságíróknak arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz a brüsszeli javaslathoz, hogy az európai uniós pénzek kifizetését ezentúl jogállami feltételek teljesüléséhez kötnék.

Azt is megkérdezték a miniszterelnöktől, hogy Magyarország csatlakozik-e az európai ügyészséghez, mire azt mondta: „a magyar alkotmány szerint az ügyészség szuverenitási kérdés”.

Az Európai Néppárt vezetőivel folytatott szerdai brüsszeli megbeszéléséivel kapcsolatban arra a kérdésre, hogy szóba került-e a Fidesz távozása a pártcsaládból, a kormányfő azt közölte: ellenkezőleg, arról volt szó, hogyan tud a Fidesz részt venni az európai parlamenti választási kampányban úgy, hogy a néppárt győzni tudjon. „Felajánlottam a segítségünket” - jelentette ki.

Arról, hogy a CEU működése feltétele lehet-e a néppárttal való gördülékeny, problémamentes együttműködésnek, azt válaszolta: „Magyarországnak senki semmilyen ügyben nem szabhat előfeltételt”. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.