Az intézetvezető nem hosszabbítaná meg Marton László szerződését

bűnügy
2018 május 04., 08:43
comments 90

Nemrég Bagossy László rendező vette át a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi intézetének vezetését, ebből az alkalomból interjúzott vele a Fidelio.

A portál rákérdez Marton László ügyére is, aki zaklatási botránya idején saját maga kérte tanári tevékenysége felfüggesztését. Bagossy szerint Marton „tanítványai egységesen kiálltak mellette, és az elmúlt hónapokban nem érkezett hozzánk panasz vagy kifogás a tanári működésével kapcsolatban”. 

Annak idején egy óra alatt százan írták alá a hallgatói petíciót, ami Marton László felfüggesztését követelte, és a fentieken túl Bagossy is úgy látja, hogy „az egyetem polgárai végletesen megosztottak a személyét és az ügyét illetően, akárcsak a közvélemény.”

„A magam részéről már csak ezért sem támogatom a szerződésének meghosszabbítását”

- mondja az intézetvezető. Marton László szerződése ugyanis a tanév végén lejár.

Másokat nem tartott vissza, hogy összesen tíz nő mondta el részleten, hogyan molesztálta őket rendezői pozíciójával visszaélve Marton László: a Rózsavölgyi Szalonban és a veszprémi Petőfi Színházban már a következő évadban is rendezni fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.