Pert nyert a TASZ, lehet élőláncot vonni a Kossuth téren

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A TASZ Facebookon számolt be róla, hogy a bíróság pénteki végzésével hatályon kívül helyezte a rendőrség tiltását, mellyel nem engedélyezték volna, hogy az Országgyűlés alakuló ülése előtti éjjel, illetve aznap hajnalban tüntetők élőlánccal tiltakozzanak a Kossuth téren. 

Azt már korábban lehetett tudni, hogy az Országgyűlési Őrség elrendelte a Kossuth tér lezárását, és kordonokkal fogják körbevenni a teret, hogy az alakulóülés idején ne lehessen ott tüntetni. A döntés értelmében kedd délutánra véget érne a tiltás és az akkor szervezett tüntetéseket már meg lehetne tartani, ugyanakkor korábban a Jobbik már jelezte, hogy el fogják bontani a kordonokat. 

Mint a TASZ beszámolójából kiderül, az élőlánc szervezői be is jelentették tiltakozó akciójuk a rendőrségen, de közben közben az Országgyűlési Őrség kiterjesztette a területlezárás időbeli határát, és előre hozták hétfő estére a kezdetét. Erre hivatkozva pedig a rendőrség megtiltotta az élőlánc megtartását, mivel szerintük az a népképviseleti szerv működését súlyosan veszélyeztetné. 

Ezt a tiltást a szervezők a TASZ segítségével támadták meg a bíróságon, és a bíróság végül hatályon kívül is helyezte. Az ítélet szerint a rendőrség nem vette figyelembe a szervezők nyilatkozatát, mely szerint nem kívánják zavarni a Parlament működését, a kordonon kívül is hajlandóak élőláncot vonni, és tiltakozásuk kedd hajnalig tart majd. 

A figyelemfelhívásuk célja amúgy, hogy a magyar állam csatlakozzon az európai ügyészséghez. 

A pénteki döntést a rendőrségnek tudomásul kell vennie, és miközben ez nem érintette a Kossuth tér lezárását kimondó határozatot, ugyanakkor a rendőrségnek biztosítania kell, hogy a tüntetés zavartalanul lemehessen. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.