Egy hét alatt 74 embert lőttek meg Chicagóban

Ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy emelkedik a lövöldözések száma is az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában. Pedig 2018 eddig egészen jól nézett ki Chicagóban, a fegyveres bűncselekmények és a gyilkosságok száma is csökkent.

Az utóbbi egy hétben azonban legalább 74 embert lőttek meg, és közülük 28-at péntekről szombatra virradó éjjel.

2016-ban és 2017-ben még 1400 gyilkosság volt a városban, ez nagyon magas szám, ezért is hitték a rendőrök, hogy ebben az évben enyhül majd a fegyveres erőszak.

A lövöldözések nagyobb része a szegényebbek lakta városrészekre korlátozódik, és az áldozatok többsége 30 éves kor alatti, sőt, tinédzserek is vannak köztük. (Time)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.