Egy hét alatt 74 embert lőttek meg Chicagóban

külföld
2018 május 06., 17:29
comments 108

Ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy emelkedik a lövöldözések száma is az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában. Pedig 2018 eddig egészen jól nézett ki Chicagóban, a fegyveres bűncselekmények és a gyilkosságok száma is csökkent.

Az utóbbi egy hétben azonban legalább 74 embert lőttek meg, és közülük 28-at péntekről szombatra virradó éjjel.

2016-ban és 2017-ben még 1400 gyilkosság volt a városban, ez nagyon magas szám, ezért is hitték a rendőrök, hogy ebben az évben enyhül majd a fegyveres erőszak.

A lövöldözések nagyobb része a szegényebbek lakta városrészekre korlátozódik, és az áldozatok többsége 30 éves kor alatti, sőt, tinédzserek is vannak köztük. (Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.