Felesküdött a vezető, akinek a pártja nagy többséggel megnyerte a választást, most kezdi a negyedik ciklusát, és rengetegen tüntetnek ellene

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vlagyimir Putyin régi-új orosz elnök hétfőn letette az elnöki hivatali esküt Moszkvában, a Nagy Kreml-palota András-termében.

Fotó: ALEXANDER ASTAFYEV/AFP

A 65 éves Putyin negyedik elnöki ciklusát kezdi Oroszország élén. A hivatalos adatok szerint a szavazatok 76,7 százalékával nyerte meg a március 18-i elnökválasztást, a hétfői eskütételét követően pedig újabb hat éven keresztül kormányozhatja az országot.

Putyin ellen Moszkvában és más nagyvárosokban is tüntettek a hétvégén, a hatóságok legalább ezer embert tartóztattak le, köztük Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt. (MTI, BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.