Felsorakozott az élőlánc a Parlament előtt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Kossuth térről jelentkező Botos Tamás szerint sok rendőr látszik a környező utcákban, de a  kordonnak egyelőre csak az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán van nyoma. Közben a téren néhány ember tüntet.  

Fotó: botost/444.hu

A Jogállam nevű Facebook-csoport korábban bejelentette, hogy hétfő este élőláncot állítana a Parlament köré. Hétfő délután 100-150 ember fel is sorakozott a parlament épülete előtt. 

Hétfő délután felsorakozott az élőlánc a Kossuth téren.Fotó: Botos Tamás/444

A cikk korábbi verziójában azt írtuk, hogy az Alkotmány utcánál letámsztott kordonokat a hatóságok fogják használni a Kossuth tér körbezárásához. Ezekről közben kiderült, hogy az egyik tüntetés kellékei lesznek. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.