Jó hír: már a szabadban is tud futni utánad a Boston Dynamics emberszabású robotja

TECH
2018 május 11., 12:45

Pár havonta a Boston Dynamics rendre közzétesz egy videót arról, hogy éppen mit tanult meg valamelyik robotjuk. Most is eljött ez a kör, az új videókból kiderült, hogy Atlas már simán tud kocogni természetes talajon:

link Forrás

A humanoid robot kifejezetten jól birkózik meg a kinti környezettel, ami főleg annak fényében durva teljesítmény, hogy Atlas pár évvel ezelőtt még az egyensúlyozás alapvető képességével ismerkedett. Tavaly viszont már a hátraszaltó is ment neki

A másik videón a kutyaszerű SpotMini látható, ami legutóbb ajtókat tudott kinyitni, most pedig az önálló közlekedési és navigálási képességeit mutatták be:

link Forrás

A videó leghangsúlyosabb része, hogy a SpotMini milyen ügyesen kerüli ki az akadályokat. Hogy ez mennyire önálló mozgás, illetve mennyire navigálják a távolból, az nem derül ki a BD anyagából, de így is impresszív a fejlődés. 

A robotfejlesztő vállalatot amúgy 2017-ben vette meg a japán SoftBank a Google anyavállalatától. Hogy mennyiért, azt nem hozták nyilvánosságra. (NewAtlas)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.