Jó hír: már a szabadban is tud futni utánad a Boston Dynamics emberszabású robotja

Pár havonta a Boston Dynamics rendre közzétesz egy videót arról, hogy éppen mit tanult meg valamelyik robotjuk. Most is eljött ez a kör, az új videókból kiderült, hogy Atlas már simán tud kocogni természetes talajon:

A humanoid robot kifejezetten jól birkózik meg a kinti környezettel, ami főleg annak fényében durva teljesítmény, hogy Atlas pár évvel ezelőtt még az egyensúlyozás alapvető képességével ismerkedett. Tavaly viszont már a hátraszaltó is ment neki

A másik videón a kutyaszerű SpotMini látható, ami legutóbb ajtókat tudott kinyitni, most pedig az önálló közlekedési és navigálási képességeit mutatták be:

A videó leghangsúlyosabb része, hogy a SpotMini milyen ügyesen kerüli ki az akadályokat. Hogy ez mennyire önálló mozgás, illetve mennyire navigálják a távolból, az nem derül ki a BD anyagából, de így is impresszív a fejlődés. 

A robotfejlesztő vállalatot amúgy 2017-ben vette meg a japán SoftBank a Google anyavállalatától. Hogy mennyiért, azt nem hozták nyilvánosságra. (NewAtlas)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.