Jó hír: már a szabadban is tud futni utánad a Boston Dynamics emberszabású robotja

2018 május 11., péntek 12:45
129

Pár havonta a Boston Dynamics rendre közzétesz egy videót arról, hogy éppen mit tanult meg valamelyik robotjuk. Most is eljött ez a kör, az új videókból kiderült, hogy Atlas már simán tud kocogni természetes talajon:

A humanoid robot kifejezetten jól birkózik meg a kinti környezettel, ami főleg annak fényében durva teljesítmény, hogy Atlas pár évvel ezelőtt még az egyensúlyozás alapvető képességével ismerkedett. Tavaly viszont már a hátraszaltó is ment neki

A másik videón a kutyaszerű SpotMini látható, ami legutóbb ajtókat tudott kinyitni, most pedig az önálló közlekedési és navigálási képességeit mutatták be:

A videó leghangsúlyosabb része, hogy a SpotMini milyen ügyesen kerüli ki az akadályokat. Hogy ez mennyire önálló mozgás, illetve mennyire navigálják a távolból, az nem derül ki a BD anyagából, de így is impresszív a fejlődés. 

A robotfejlesztő vállalatot amúgy 2017-ben vette meg a japán SoftBank a Google anyavállalatától. Hogy mennyiért, azt nem hozták nyilvánosságra. (NewAtlas)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt