A melegek tiltakozása miatt visszavonták a valaha volt legviccesebb focivébé-reklámfilmet

Erről a klipről van szó:

A reklám szövege végig arra a poénra épít, hogy miközben Vlagyimir Putyin Oroszországa törvényekkel támad a melegekre és focivébét rendez, az igazi fociszurkolók imádnak ölelkező és meztelenül táncoló férfiakat nézni. 

A szöveg azzal kezdődik, hogy

“Elnök úr, azt halljuk, hogy az Ön országában nem elfogadottak a férfiak közötti szerelem megnyilvánulásai. Éppen ezért vagyunk bajban!”

Majd olyanok hangzanak el benne, hogy

“Putyin úr, ha Ön szerint a fériak közötti szerelem betegség, akkor mi nagyon betegek vagyunk. És tudja mit? Ez fertőző!”

Illetve hogy

“Nincs izgalmasabb látvány, mint egy csapatnyi, az öltözőben meztelenül ugráló férfi.”

Hiába nem volt mégcsak hasonlóan klassz vébéreklám se sohasem, az argentin melegszervezetek érzékenységét annyira sértette - érzéketlennek és homofóbnak nevezték - hogy a csatorna gyorsan leszedte azt a YouTube-ról és Twitterről, bár persze egy csomóan újra kiposztolták azonnal.

A krtikusok szerint a videó viccet csinál egy komoly témából és elbagatellizálja a melegek tényleg borzalmas oroszországi helyzetét, míg a támogatói szerint éppen ellenkezőleg, a reklám nyilvánvalóan melegpárti és éppen Putyint figurázza ki.

Szerinted a reklám melegellenes vagy nem?


(via Moscow Times)


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.