A melegek tiltakozása miatt visszavonták a valaha volt legviccesebb focivébé-reklámfilmet

Média
2018 május 12., 09:17
comments 84

Erről a klipről van szó:

link Forrás

A reklám szövege végig arra a poénra épít, hogy miközben Vlagyimir Putyin Oroszországa törvényekkel támad a melegekre és focivébét rendez, az igazi fociszurkolók imádnak ölelkező és meztelenül táncoló férfiakat nézni. 

A szöveg azzal kezdődik, hogy

“Elnök úr, azt halljuk, hogy az Ön országában nem elfogadottak a férfiak közötti szerelem megnyilvánulásai. Éppen ezért vagyunk bajban!”

Majd olyanok hangzanak el benne, hogy

“Putyin úr, ha Ön szerint a fériak közötti szerelem betegség, akkor mi nagyon betegek vagyunk. És tudja mit? Ez fertőző!”

Illetve hogy

“Nincs izgalmasabb látvány, mint egy csapatnyi, az öltözőben meztelenül ugráló férfi.”

Hiába nem volt mégcsak hasonlóan klassz vébéreklám se sohasem, az argentin melegszervezetek érzékenységét annyira sértette - érzéketlennek és homofóbnak nevezték - hogy a csatorna gyorsan leszedte azt a YouTube-ról és Twitterről, bár persze egy csomóan újra kiposztolták azonnal.

A krtikusok szerint a videó viccet csinál egy komoly témából és elbagatellizálja a melegek tényleg borzalmas oroszországi helyzetét, míg a támogatói szerint éppen ellenkezőleg, a reklám nyilvánvalóan melegpárti és éppen Putyint figurázza ki.

Szerinted a reklám melegellenes vagy nem?


(via Moscow Times)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.