Szamurájkarddal támadtak a rendőrökre a terroristák Indonéziában

külföld
2018 május 16., 10:32
comments 83

A rendőrök lelőtték azt a négy férfit, akik hétfőn szamurájkardokkal támadtak egy rendőrőrsre az indonéziai Pekanbaruban. A támadásban egy rendőr meghalt, másik kettő pedig megsebesült. Az ötödik támadót, aki az autójukat vezette, elkapták. A támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

Az utóbbi napokban merénylethullám söpört végig az országon: vasárnap egy hattagú család három templomban hajtott végre robbantásokat Surabayában, 18 embert öltek meg. Aznap egy rendőrőrsnél is robbantottak Sidoarjóban, itt három ember halt meg. Hétfőn szintén Surabayában támadtak meg egy rendőrőrsöt. (BBC/New York Times)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.