Beperelte egy japán szerzetes a templomot, amelyik kizsigerelte

Japánban általában jellemző, hogy az emberek zokszó nélkül túlóráznak, tavaly a munkavállalók 7 százaléka például hetente (!) 20 órával dolgozott többet a hivatalos munkaidejénél. A túl sok munka miatti halálra külön szó is van a japán nyelvben (karosi). 

Szerzetesek pedig még annál is ritkábban is szokták beperelni a saját templomukat, mint ahányszor egy világi japán dolgozó munkaügyi bírósághoz fordul a túlórák miatt.

Most azonban egy buddhista szerzetes beperelte a templomot, ahol 2008 óta élt és dolgozott, és ahol 2015-ben súlyos depresszióba esett. Betegségéért a rengeteg túlórát okolja, és 21 millió forintnyi kártérítést követel a templomtól.

Buddhista szerzetesek Japánban.Fotó: Frédéric Soreau/Photononstop

A szerzetesnek spirituális teendői elvégzésén túl a templomot látogató turistákat kellett kiszolgálnia, különböző minőségben. Előfordult, hogy 64 napig volt pihenő nélkül szolgálatban, és az egyes napokon volt, hogy 17 órát kellett dolgoznia. (pakistantoday)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.