Beperelte egy japán szerzetes a templomot, amelyik kizsigerelte

Japánban általában jellemző, hogy az emberek zokszó nélkül túlóráznak, tavaly a munkavállalók 7 százaléka például hetente (!) 20 órával dolgozott többet a hivatalos munkaidejénél. A túl sok munka miatti halálra külön szó is van a japán nyelvben (karosi). 

Szerzetesek pedig még annál is ritkábban is szokták beperelni a saját templomukat, mint ahányszor egy világi japán dolgozó munkaügyi bírósághoz fordul a túlórák miatt.

Most azonban egy buddhista szerzetes beperelte a templomot, ahol 2008 óta élt és dolgozott, és ahol 2015-ben súlyos depresszióba esett. Betegségéért a rengeteg túlórát okolja, és 21 millió forintnyi kártérítést követel a templomtól.

Buddhista szerzetesek Japánban.Fotó: Frédéric Soreau/Photononstop

A szerzetesnek spirituális teendői elvégzésén túl a templomot látogató turistákat kellett kiszolgálnia, különböző minőségben. Előfordult, hogy 64 napig volt pihenő nélkül szolgálatban, és az egyes napokon volt, hogy 17 órát kellett dolgoznia. (pakistantoday)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.