Egy floridai tanár két mosómedvét fojtott vízbe a diákjai előtt

Valószínűleg nem erre a hírre vágyik az ország, ami épp most temetett el egy szurikátát, de nem hallgathatjuk el, mi történt Floridában.

Hétfőn egy természettudomány-tanár kivitte a tanteremből a nebulókat, és a szemük láttára vízbe fojtott két mosómedvét. Az állatokkal úgy végzett, hogy azokat ketrecbe zárta, és hosszú percekig víz alá nyomta őket.

Az egyik diák szerint az állatoknak azért kellett elpusztulniuk, mert megöltek néhány csirkét az iskola mögött. Dewie Brewtont, aki 2006 óta a Marion megyei Forest Középiskolában tanít, az eset után felfüggesztették a vizsgálat idejére. Dr. Heidi Maier tanfelügyelő nem titkolja, hogy a tanár elbocsátását szeretné.

Floridában nem illegális kártevő állatokat ölni, de a diákok egy részét sokkolta a jelenet, és nem úgy tűnt, hogy az állatkínzásnak lett volna tudományos tanulsága. Az állam törvényei szerint a kártevő állatokat is lehetőleg humánus módon kell elpusztítani. A megyei általános iskolák közös közleményben álltak ki az állatkínzás ellen, mondván, az nem része az oktatási tantervnek.

A hangfelvételek alapján egyébként volt olyan diák, aki kétségbe vonta, hogy mindegyik állat rászolgált volna a halálra: „Az ott nagyon-nagyon kicsi. Valószínűleg nem csinált semmit.”

Forrás: WFTV/WKMG

2014 februárján abból lett botrány, hogy Mariust, a koppenhágai állatkert kétéves zsiráfját lelőtték, felszabdalták, és a húsát nyilvánosan, gyerekek szeme láttára etették meg az oroszlánokkal. Az állatkert tudományos igazgatója akkor azzal érvelt, hogy Mariusnak gyenge minőségűek voltak a génjei, és csak foglalta a helyet a többi, jobb génállományú zsiráf elől. Bár az intézkedés kegyetlenkedésnek tűnhet, több évtizedes szakmai vita állt mögötte(Gizmodo)