Egyre szomorúbbak a dalok

A Kaliforniai Egyetem kutatói félmillió, 1985 és 2015 között kiadott popszámot elemeztek, és megállapították, hogy a dalok

egyre szomorúbbak lettek az elmúlt 30 évben.

A kutatáshoz nem azt vizsgálták, hogy miről énekelnek a dalokban, hanem a hangzást értékelték, tehát a dallamok lettek szomorkásabbak. 

Szempontrendszerük alapján ez például egy szomorú szám:

Ez pedig egy vidám:

Tipikus, hogy a szomorú 2014-ből, a vidám meg 1984-ből való. 

A kutatás azt is megállapította, hogy a szomorúbb számok nem lettek népszerűbbek attól, hogy többet készítenek belőlük. A vidám, táncolható dalok a sikeresebbek mind a mai napig. 

Tanulmányukból az is kiderül, hogy 2000 óta a rock népszerűsége csökken, a női énekhanggal előadott popdaloké viszont növekszik. (Businessinsider)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.