Egyre szomorúbbak a dalok

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Kaliforniai Egyetem kutatói félmillió, 1985 és 2015 között kiadott popszámot elemeztek, és megállapították, hogy a dalok

egyre szomorúbbak lettek az elmúlt 30 évben.

A kutatáshoz nem azt vizsgálták, hogy miről énekelnek a dalokban, hanem a hangzást értékelték, tehát a dallamok lettek szomorkásabbak. 

Szempontrendszerük alapján ez például egy szomorú szám:

Ez pedig egy vidám:

Tipikus, hogy a szomorú 2014-ből, a vidám meg 1984-ből való. 

A kutatás azt is megállapította, hogy a szomorúbb számok nem lettek népszerűbbek attól, hogy többet készítenek belőlük. A vidám, táncolható dalok a sikeresebbek mind a mai napig. 

Tanulmányukból az is kiderül, hogy 2000 óta a rock népszerűsége csökken, a női énekhanggal előadott popdaloké viszont növekszik. (Businessinsider)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.