„Ez 99 százalékban baromság” - utasította vissza a szerb elnök, hogy olyan lenne, mint Orbán

Fotó: Talha Ozturk/Anadolu Agency

Hosszú cikket közölt a Financial Times Aleksandar Vučić szerb elnökről, mint a Balkán-ügyi EU-csúcs egyik főszereplőjéről. Vučić óriási kanyarokon van túl eddigi karrierjében, Szlobodan Milosevics rettegett információs miniszteréből lett olyan figura, aki az EU-csatlakozást és a Nyugathoz való közeledést hirdeti - bár inkább csak a felszínen tartja be annak játékszabályait, erről bővebben itt írtunk.

Magyar szempontból az egyik leginkább figyelemreméltó bekezdés az, amiben arról van szó, „sokan attól félnek, hogy Vučić olyan lesz, mint a liberálisból nacionalistává vált Orbán, aki előbb igazodott az EU-s szabályokhoz, aztán belülről elkezdte támadni az uniót”.

Különösebb részletezés nélkül Vučić annyit válaszol a cikkben:

„a párhuzam 99 százalékban baromság”. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.