Fürtökben lógnak a hódmezővásárhelyi oszlopokon a méregdrága térfigyelő kamerák

Tbg
2018 május 18., péntek 4:22
55

Márki-Zay Péter polgármester és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő az LMP korrupcióinfóján csütörtökön azt állította, hogy Hódmezővásárhelyen az „alkotmányos költség” néha meghaladhatta az 50 százalékot is, írja a 24.hu

A függetlenként polgármesteri címet elnyerő politikus és az LMP volt társelnöke szerint „elképesztően nagy túlárazások történtek, a kamerahálózat egyes elemei valójában harmad-, negyedannyiba kerültek, mint a kifizetett összeg.”

Márki-Zay Péter hivatalba kerülése után úgy találta, hogy például az egymilliárd forintos hulladékgazdálkodásra fordított közpénzből 300 millió forintot egy olyan kft-nek adott a város, amelyik csak lesápolta a beruházást, érdemi funkciója nem volt annak, hogy bekerüljön az alvállalkozói láncba, ilyen tevékenységet korábban nem végzett.

Rengeteg pénzt költött a város a térfigyelőkamerákra is: olyannyira megtetszett a volt városvezetésnek a kamerabiznisz, hogy van olyan városi oszlop, amelyen hat kamera csüng, ebből kettő is olyan, amelyik minden irányba lát, tehát kihelyezésük felesleges volt. 

A kamerarendszer(ek) kiépítése időközben elképesztő módon megdrágult:

"A 2013-as »Zöld Hódmezővásárhely« projektben a System Service Kft. 13 millió forintért vállalta 12 ipari kamera és 4 speed dome kamera felszerelését. Jóllehet a technika ára nem nőtt, ugyanez a hódmezővásárhelyi cég 2017-ben már 94 milliót számlázott 23 ipari kamera és 8 speed dome kamera telepítésére, amivel 3,6-szoros kameránkénti árnövekedést ért el." 

A választáson, amelyet végül Márki-Zay megnyert külön szerep jutott ezeknek a városi kameráknak: miután Márki-Zay bejelentette, hogy indul, váratlanul a háza elé is került kamera. A jelölt szerint azért, hogy figyelhessék, ki látogatja meg őt. (24)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt