Fürtökben lógnak a hódmezővásárhelyi oszlopokon a méregdrága térfigyelő kamerák

Márki-Zay Péter polgármester és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő az LMP korrupcióinfóján csütörtökön azt állította, hogy Hódmezővásárhelyen az „alkotmányos költség” néha meghaladhatta az 50 százalékot is, írja a 24.hu

A függetlenként polgármesteri címet elnyerő politikus és az LMP volt társelnöke szerint „elképesztően nagy túlárazások történtek, a kamerahálózat egyes elemei valójában harmad-, negyedannyiba kerültek, mint a kifizetett összeg.”

Márki-Zay Péter hivatalba kerülése után úgy találta, hogy például az egymilliárd forintos hulladékgazdálkodásra fordított közpénzből 300 millió forintot egy olyan kft-nek adott a város, amelyik csak lesápolta a beruházást, érdemi funkciója nem volt annak, hogy bekerüljön az alvállalkozói láncba, ilyen tevékenységet korábban nem végzett.

Rengeteg pénzt költött a város a térfigyelőkamerákra is: olyannyira megtetszett a volt városvezetésnek a kamerabiznisz, hogy van olyan városi oszlop, amelyen hat kamera csüng, ebből kettő is olyan, amelyik minden irányba lát, tehát kihelyezésük felesleges volt. 

A kamerarendszer(ek) kiépítése időközben elképesztő módon megdrágult:

"A 2013-as »Zöld Hódmezővásárhely« projektben a System Service Kft. 13 millió forintért vállalta 12 ipari kamera és 4 speed dome kamera felszerelését. Jóllehet a technika ára nem nőtt, ugyanez a hódmezővásárhelyi cég 2017-ben már 94 milliót számlázott 23 ipari kamera és 8 speed dome kamera telepítésére, amivel 3,6-szoros kameránkénti árnövekedést ért el." 

A választáson, amelyet végül Márki-Zay megnyert külön szerep jutott ezeknek a városi kameráknak: miután Márki-Zay bejelentette, hogy indul, váratlanul a háza elé is került kamera. A jelölt szerint azért, hogy figyelhessék, ki látogatja meg őt. (24)


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.