2018-ban több amerikai iskolást lőttek le, mint ahány katonát

külföld
2018 május 19., 06:49
comments 142

Miután pénteken Santa Fében és a texasi Houston közelében is volt több halálos áldozattal járó iskolai lövöldözés, a Washington Post közölt egy statisztikát, amiben az iskolai lövöldözések halálos áldozatainak számát összehasonlították az amerikai védelmi minisztérium statisztikáival.

Ebből kijött, hogy idén több amerikai halt meg iskolai lövöldözésben, mint ahány katona szolgálat közben.

A cikk megjelenése után kiderült, hogy a védelmi minisztérium számait korrigálni kell egy helikopterbalesettel és a haditengerészet számaival, de a Houston melletti lövöldözéssel így is az iskolai halálesetek száma a nagyobb, az egyik 29, a másik 31 fő.

A tavalyi statisztikák szerint egy éve még sokkal veszélyesebb volt katonának menni, mint iskolába járni az Egyesült Államokban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.