2018: Beköszöntött a biciklis műesések kora

sport
2018 május 19., 07:34
comments 41

Az ember azt hinné, egy bicikliversenyen nincs értelme elesni csak úgy, hiszen az a cél, hogy minél hamarabb érjünk a célba, az elesés meg ugye általában időigényes dolog.

A Tour of Norway szerdai versenynapján azonban Pawel Bernas, a CCC Sprandi versenyzője máshogy ókumlált, és versenytársai csoportos bukása után ahelyett, hogy egyszerűen kikerülte volna az emberhalmot, eldobta a bringáját, és lehuppant a járdaszigetre.

Az alábbi videón narancssárga pólóban látható:

link Forrás

Később beismerte, hogy valóban jobb eredményt remélt ezzel, a szabályok szerint ugyanis aki az utolsó 3 kilométeren belül bukik, és ezért marad le a főmezőnyről, megkapja a főmezőny idejét mg akkor is, ha a bukás miatt amúgy késve ér célba.

Bernas is erre hajtott, azt mondta, korábban alaposan kihajtotta magát, és nem volt biztos benne, hogy bírja-e majd a hajrát.

A kerékpáros később elnézést kért a tettéért, azt mondta, 190-es pulzusnál nem volt tiszta a feje, rossz döntést hozott. (Index

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.