Megtalálták a Kubában lezuhant gép egyik feketedobozát

Túlélőket keresnek a Cubana de Aviacion légitársaság Havanna mellett lezuhant gépén, 2018. május 18-ánFotó: YAMIL LAGE/AFP

A kubai közlekedési miniszter jelentette be, hogy megtalálták annak a Boeing 737-esnek az egyik fekete dobozát, amelyik pénteken zuhant le Havannától nem messze. A balesetnek 110 halálos áldozata és 3 túlélője van. 

Adel Yzquierdo az MTI szemléje szerint azt mondta, hogy a doboz jó állapotban van és hamarosan a második doboz is meglesz, és így nemsokára kiderülhet az is, mi okozta a Cubana de Aviación légitársaság gépének katasztrófáját. 

Miguel Díaz-Canel a baleset után azonnal vizsgálatot rendelt el. 30 éve nem történt ekkora légiszerencsétlenség az országban. A Boeing műszaki szakemberei és a mexikói polgári légiközlekedési hatóság szakértői is részt vesznek a vizsgálatokban. 

A gépet 1979-ben gyártották, és tavaly esett át utoljára tüzetesebb átvizsgáláson, de egy volt pilóta a Milenio napilapnak arról beszélt, hogy 2005 és 2014 között a karbantartásában voltak hiányosságok, részben alkatrészhiány miatt. 

A Kubai Egyházak Tanácsa időközben közölte, hogy egy evangélikus egyház 20 papja utazott a szerencsétlenül járt repülőgépen, mind a kelet-kubai názáreti egyház lelkipásztorai voltak .

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.