Megtalálták a Kubában lezuhant gép egyik feketedobozát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Túlélőket keresnek a Cubana de Aviacion légitársaság Havanna mellett lezuhant gépén, 2018. május 18-ánFotó: YAMIL LAGE/AFP

A kubai közlekedési miniszter jelentette be, hogy megtalálták annak a Boeing 737-esnek az egyik fekete dobozát, amelyik pénteken zuhant le Havannától nem messze. A balesetnek 110 halálos áldozata és 3 túlélője van. 

Adel Yzquierdo az MTI szemléje szerint azt mondta, hogy a doboz jó állapotban van és hamarosan a második doboz is meglesz, és így nemsokára kiderülhet az is, mi okozta a Cubana de Aviación légitársaság gépének katasztrófáját. 

Miguel Díaz-Canel a baleset után azonnal vizsgálatot rendelt el. 30 éve nem történt ekkora légiszerencsétlenség az országban. A Boeing műszaki szakemberei és a mexikói polgári légiközlekedési hatóság szakértői is részt vesznek a vizsgálatokban. 

A gépet 1979-ben gyártották, és tavaly esett át utoljára tüzetesebb átvizsgáláson, de egy volt pilóta a Milenio napilapnak arról beszélt, hogy 2005 és 2014 között a karbantartásában voltak hiányosságok, részben alkatrészhiány miatt. 

A Kubai Egyházak Tanácsa időközben közölte, hogy egy evangélikus egyház 20 papja utazott a szerencsétlenül járt repülőgépen, mind a kelet-kubai názáreti egyház lelkipásztorai voltak .

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.