Megtalálták a Kubában lezuhant gép egyik feketedobozát

baleset
2018 május 19., 18:43
comments 21
Mentési munkálatok a Cubana de Aviacion légitársaság Havanna mellett lezuhant gépénél 2018. május 18-án
photo_camera Túlélőket keresnek a Cubana de Aviacion légitársaság Havanna mellett lezuhant gépén, 2018. május 18-án Fotó: YAMIL LAGE/AFP

A kubai közlekedési miniszter jelentette be, hogy megtalálták annak a Boeing 737-esnek az egyik fekete dobozát, amelyik pénteken zuhant le Havannától nem messze. A balesetnek 110 halálos áldozata és 3 túlélője van. 

Adel Yzquierdo az MTI szemléje szerint azt mondta, hogy a doboz jó állapotban van és hamarosan a második doboz is meglesz, és így nemsokára kiderülhet az is, mi okozta a Cubana de Aviación légitársaság gépének katasztrófáját. 

Miguel Díaz-Canel a baleset után azonnal vizsgálatot rendelt el. 30 éve nem történt ekkora légiszerencsétlenség az országban. A Boeing műszaki szakemberei és a mexikói polgári légiközlekedési hatóság szakértői is részt vesznek a vizsgálatokban. 

A gépet 1979-ben gyártották, és tavaly esett át utoljára tüzetesebb átvizsgáláson, de egy volt pilóta a Milenio napilapnak arról beszélt, hogy 2005 és 2014 között a karbantartásában voltak hiányosságok, részben alkatrészhiány miatt. 

A Kubai Egyházak Tanácsa időközben közölte, hogy egy evangélikus egyház 20 papja utazott a szerencsétlenül járt repülőgépen, mind a kelet-kubai názáreti egyház lelkipásztorai voltak .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.