Hadházy: Kötelező a mostani választás tisztességtelenségére felhívni a figyelmet, különben a következő is ilyen lesz, vagy még ilyenebb

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kövér László a közrádióban reggel leadott interjúban azt mondta, a képviselői eskütételről távol maradó, az Országgyűlés legitimitását megkérdőjelező LMP-s Hadházy Ákosnak „nem lenne itt semmi keresnivalója, egy normális demokráciában, ahol érvényesülnek a közösen elfogadott írott vagy íratlan normák”. (Az MTI tudósítása alapján nem egyértelmű, hogy ő sem tekinti-e a harmadik ciklusát is kétharmaddal kezdő Fidesz-KDNP-kormány rendszerét normális demokráciának.)

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 18-án. Mögötte Kövér László házelnök.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kövér szerint „egy ilyen embernek tényleg nincs keresnivalója a Parlamentben, de hát nekünk is tiszteletben kell tartanunk a magyar emberek döntését”, akik (…) ennek a pártnak a támogatói közé sorakoztak fel”. A házelnök azt mondta, Hadházy várhatóan a parlament következő ülésének végén teszi le képviselői esküjét.

Kövér azt is mondta, hogy nem tervez változást eddigi szankcionálási gyakorlatában. Szerinte az Országgyűlés ma már leginkább azzal tudná felhívni magára a figyelmet, ha a „romló közállapotokból felfelé lógna ki”, sokan akkor kapnák fel a fejüket, ha azt látnák, az ellenzék megtanult tisztességesen viselkedni.

Hadházy Ákos a Facebookon reagált Kövér kijelentéseire. Szerinte a házelnöknek „joga van ilyeneket mondani”, hiszen Hadházy szerint „sem lenne ott nagyon sok embernek helye”. „Mint ahogyan a köztörvényes bűnözőként már többször büntetett és börtönviselt, de a Fidesz segítségével ismét milliárdos romapénzek eltűnéséért felelős Farkas Flóriánnak sem ott kellene ülnie sok társával együtt” – írja Hadházy, aki szerint éppen Kövér kötött Farkassal választási szövetséget a Fidesz nevében.

Fotó: botost/444.hu

„Kövér azt mondja, nem érti, mi ellen tiltakozom, pedig nyilván nagyon is érti. Nem legitim az a »parlament«, amely létrejöttekor tömeges választási csalások történtek, ahol a kormány százmilliárdért kampányolhatott míg az ellenzéki pártok csak ennek töredékéért és ahol több százezer külföldön dolgozó magyarnak nem engedték meg a levélben szavazást”

– írja Hadházy Ákos.

Szerinte az ellenzékben sem érti mindenki, hogy

„azért KÖTELEZő a mostani választás tisztességtelenségére felhívni a figyelmet, mert ha beletörődünk, akkor a következő is ilyen lesz. VAGY ILYENEBB.”

Hadházy szerint „amennyivel nagyobb lesz az elégedetlenség vagy esetleg amennyivel helyesebben viselkedik az ellenzék, annyival fogja tisztességtelenebbé tenni a KÖVETKEZŌ választást”. (via hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.