Poloskafrász van Grúziában és Dél-Oroszországban, az oroszok amerikai támadást gyanítanak

Az utóbbi néhány évben elárasztották a poloskák Grúziát, és a tőle északra lévő orosz területeket. Az idegesítő rovarok nemcsak bűzt árasztanak, de felzabálják a mogyoró- és dióültetvényeket is.

Az orosz hatóságok ráadásul azt állítják, hogy azért vannak ennyien a poloskák, mert az amerikaiak vegyi fegyverként vetették be őket Abháziában, a Fekete-tenger partvidékén lévő apró tartományban, ami évekkel ezelőtt orosz támogatással szakadt el Grúziától. Egy orosz agrárintézet vezető tisztségviselője szerint az USA genetikailag manipulálta az ottani poloskákat, hogy gyorsabban szaporodjanak.

Közben Grúzia is szenved a poloskáktól, ám éppen amerikai segítséggel próbálnak csapdákkal úrrá lenni az invázión. Permeteznek is, és a legújabb ötlet az, hogy Kelet-Ázsiából szamuráj darazsakat importálnak, mert annak a petéi a poloskák petéivel táplálkoznak.

A térség poloskaügyi problémáiról az eurasianet számolt be részletesen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.