Poloskafrász van Grúziában és Dél-Oroszországban, az oroszok amerikai támadást gyanítanak

ÁLLAT
2018 május 20., 11:59
comments 89

Az utóbbi néhány évben elárasztották a poloskák Grúziát, és a tőle északra lévő orosz területeket. Az idegesítő rovarok nemcsak bűzt árasztanak, de felzabálják a mogyoró- és dióültetvényeket is.

Az orosz hatóságok ráadásul azt állítják, hogy azért vannak ennyien a poloskák, mert az amerikaiak vegyi fegyverként vetették be őket Abháziában, a Fekete-tenger partvidékén lévő apró tartományban, ami évekkel ezelőtt orosz támogatással szakadt el Grúziától. Egy orosz agrárintézet vezető tisztségviselője szerint az USA genetikailag manipulálta az ottani poloskákat, hogy gyorsabban szaporodjanak.

Közben Grúzia is szenved a poloskáktól, ám éppen amerikai segítséggel próbálnak csapdákkal úrrá lenni az invázión. Permeteznek is, és a legújabb ötlet az, hogy Kelet-Ázsiából szamuráj darazsakat importálnak, mert annak a petéi a poloskák petéivel táplálkoznak.

A térség poloskaügyi problémáiról az eurasianet számolt be részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.