Így tippeltünk mi... - Premier League, 2017/18

futball
2018 május 21., 10:11
comments 19

Ahogyan minden szezon elején összeszedjük, hogy mit várnak szerzőink az előttünk álló flúgos futamtól, ugyanúgy összegzünk immáron három éve az adott Premier League-idény végén. Kihúzzuk magunkat tippjeinknél amelyek fején találták a szöget, de kíméletlenül beismerjük, mi több, körberöhögjük azon kollegákat, akiknek sikerült lyukra futniuk az előző év augusztusában. Jöjjön tehát az idei év – lássuk ki lőtt a leginkább mellé, és kik voltak azok, akiknek majdnem minden bejött!

Ki gondolta volna...?
photo_camera Ki gondolta volna...? Fotó: OLI SCARFF/AFP

Első kérdésünk menetrendszerint a jövendőbeli bajnok kilétére kíváncsi, idén sem volt ez másképp. Aki csak eddig olvasta el augusztusi posztunkat, még azt is hihette, hogy valamennyire értünk is ehhez a csodálatos játékhoz, hiszen tíz megkérdezettünkből öten is a Manchester City-t látták befutónak és még stanley is felírta három tippje egyikeként Pepéket – helyesen. Lac ezúttal is képtelen volt levenni kék szemüvegét, newsee-t pedig valószínűleg túlságosan is megsütötte a későnyári nap, ha még Liverpool-szurkoló létére is képes volt a Chelsea-re tenni. Márk Unitedes tippje nem volt (annyira) messze a valóságtól, Svit-kona Spurs-ös tippjére viszont nincs sok mentség...

A Top4 / Top6 megtippelésénél jelentkeztek aztán az első apróbb problémák: bár a bajnokság legjobb 6 csapatát majdnem mindenki eltalálta, a sorrendet senki sem. A Chelsea-t az egész stáb négybe várta, ezzel is

bizonyítva, hogy öltözőt még csak szertárosként sem szagoló bloggerként fikarcnyi fingunk sincs arról, milyen lélektan kell ahhoz, hogy bajnoki cím után edzőbuktató-módba kapcsolj, profi futballista létedre.

Márk tetézte az egészet azzal, hogy a Liverpool helyett a Newcastle Unitednek szavazott bizalmat a legjobb hat közé. Nem fogjátok kitalálni, kinek szurkol – ugye? Ezen apróságok mellett Peet tippje az Arsenal negyedik helyére már csak egy szánakozó kis mosolygást vált majd ki belőlünk a következő találkozás alkalmával.

Nem volt ez rossz a Newcastle-től, de Márk wishful thinkingje ellenére a Top6 azért még kicsit messze van.
photo_camera Nem volt ez rossz a Newcastle-től, de Márk wishful thinkingje ellenére a Top6 azért még kicsit messze van. Fotó: LINDSEY PARNABY/AFP

A tabella első fele után következett a hátsó fertály, nálunk pedig az igazi mélyrepülés: Márk kivételével mindegyik szerző kieső helyre tippelte a Brightont, amivel kiérdemelték a Sirályok hazai szurkolói seregének fanklubjának egyetlen magyar fanboyától a faszkorbácsot. Várjuk az emailt, nasty, hogy mikor és hol vehetjük át jutalmunkat! Itt azonban még nem volt vége: Lac kivételével mindenki (!) képes volt leírni, hogy a csodálatos Sean Dyche vezette Burnley az év végén kiesik.

Öngól, mégpedig a félpályáról ollózós fajtából.

Sean Dyche a tippjeink ellenére nem a Championshipbe, hanem az Európa Ligába vezette a Burnley-t.
photo_camera Sean Dyche a tippjeink ellenére nem a Championshipbe, hanem az Európa Ligába vezette a Burnley-t. Fotó: LINDSEY PARNABY/AFP

A BL- és EL-szereplésnél mindenki a Chelsea-től és a Manchester City-től várt igazán nagy dobást, a Liverpool még a Liverpool-szurkolók által is csak elvétve volt megemlítve. Costigan például teljesen elfelejtette, hogy kedvenc csapata ebben a ligában gurít majd idén, míg newsee szerint csak a legjobb nyolcig juthat el kedvenc vörös alakulata. A pontot az i-re mcdeere tette fel, aki szerint „a Liverpoolnak pedig már lehet, hogy a főtáblára evickéléssel is lesznek gondjai”. Remek jinx volt, annyi szent, másnak ezt nem nagyon lehet eladni.

Arra sem lehet komolyabb mentség, hogy Lac szerint az év vicce a Pep által 150 miskából összetákolt City-védelem lesz, amely nem fog tudni ellenállni a West Bromwich rohamainak. Nos, ez a tipp pont annyira jött be, mint Márk - valószínűleg erős alkoholos befolyásoltság alatt megszületett - gondolata, miszerint a szezon legjobb játékosa nem más lesz, mint Wayne Rooney. Persze a többiek sem maradtak le, volt ennél a kérdésnél minden, mint a búcsúban: Dele, Kane, Alexis, Gabriel Jesus, Hazard, de Bruyne de még Eriksen is előkerült. Csak egyvalaki nem, az pedig a címet végül a szezonbeli teljesítménye alapján megérdemelten besöprő, Mohamed Szalah.

Minden díjat a vesztesek kapnak?
photo_camera Nem láttuk jönni... Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A szezon menedzsere címnél aránylag jól megfértek egymás mellett a Pep- és Conte-párti tippek, egyedül DefinitelyMaybe döntött úgy, hogy jó ötlet lenne vaktöltényes légpuskával medvére vadászni. Mauricio Pellegrino-t az év edzőjének betippelni augusztusban vakmerő boldnak tűnt, de csak hogy az egész októberre a szezon legnagyobb baklövésévé silányuljon. Az argentin szakember a szezon egyik legrosszabb kinevezésének bizonyult, a Southamptont pedig csak az mentette meg a kieséstől, hogy március közepén megváltak tőle.

Az év fiatal játékosáról szóló kérdésnél a többség city-s jelentkezőket írt, viszont említsük meg, hogy Lac és stanley is telibe kapta, hogy a díjat Leroy Sané fogja bezsebelni – gratulálunk nektek, egy kis alamizsna kijárt már! A kupagyőzteseket persze megint senkinek nem sikerült kiokoskodnia az üveggömbjéből – sőt. Többen az Everton képét látták megjelenni saját kis különbejáratú jósdájukban; pont azét az Evertonét, amely idén csak annyira volt veszélyes ellenfeleire – legyen az a kupában vagy a bajnokságban –, mint, szóval, semennyire.

Kupát vártunk, ez lett a vége...
photo_camera Kupát vártunk, ez lett a vége... Fotó: GEOFF CADDICK/AFP

A bold predictionök mindig a legviccesebbek közé tudnak tartozni és ez most sem volt másképp. Gratuláljunk először azonban DefinitelyMaybe-nek, aki kompenzálva Pellegrinos tippjét megérezte, hogy a Manchester City már április közepére simán bajnok lesz, Lacnak, aki Wenger év végi távozására tett a gyengébb szereplés miatt, valamint Costigannak, aki a Liverpool hazai veretlenségét jósolta meg. Pep haja azért még nem nőtt ki, és a francia utódja sem Tuchel lesz, de azért már ez is több mint a semmi. A többiek eközben hatalmas vagdalkozásba kezdtek:

  • Peet szerint Coquelin majd most megszerzi első Arsenalos gólját – nem, eligazolt
  • newsee szerint Rooney több góllal zár, mint Lukaku – nem, 10-16
  • mcdeere szerint Mkhitaryan több gólt szerez, mint Hazard – nem, 3-12
  • stanley szerint Griezmann télen már United mezben tolja – nem
  • Svit-kona szerint a gólkirályi cím sorsa Harry Kane és Lukaku között fog eldőlni – nem, Szalah
  • Márk szerint a Newcastle befér a Top6-ba – nem, örültek a 10. helynek

Ezek voltunk tehát mi, de egy pillanatig se gondoljátok, hogy az előttünk álló idény előtt nem próbálkozunk meg ismét azzal, hogy megmondjuk a tutit!

Végül, de nem utolsósorban, jöjjön a hivatalos Britannia-fantasy és -tippjáték eredményhirdetése. Ne feledjétek, a díjazás a tavalyihoz hasonlóan idén is így alakult:

  • 1. helyezett: Britanniás póló és bögre
  • 2. helyezett: Britanniás póló
  • 3. helyezett: Britanniás bögre

Disclaimer: A tavalyi győztesek nyereményeinek postázása az idei győztesekével együtt fog történni. Volt egy kis fennakadás az ellátási láncunkban, de mostanra már készen áll a vadiúj póló és bögre is.

Képzeletbeli tizenegyeitek versengésében Molnár Tamás „Molnarmy”-ja fantasztikus utolsó fordulójával elhódította a bajnoki címet, mindössze 14 ponttal megelőzve a szintén a 38. körben előreugró Nagy Dávid „My Luck”-ját. Fekete Imre „Luck it”-ja volt a balszerencsés, ő ugyanebben a körben bukta el vezető pozícióját és lett csak bronzérmes. Stábunk csapatai a nagyszerű newsee kivételével - akinek sikerült megcsípnie a rendkívül előkelő 20. helyezést - csak a „futottak még”-kategóriában végeztek.

A Britannia fantasy-bajnokságának első 10 helyezettje. Gratulálunk!
photo_camera A Britannia fantasy-bajnokságának első 10 helyezettje. Gratulálunk! Fotó: Britannia

A tippeldében kevesebben vettetek részt, szóval aki jövőre nagyobb eséllyel indulna a nyereményekért az mindenképp jelentkezzen majd ide (is)! Az első helyen az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt mutató Mityu végzett, 9 ponttal előzte meg a második kistaki01-et. A bronzéremért vívott ádáz csatában végül Begbie kerekedett felül, így övé lehet a királynő kedvenc bögréje.

A győzteseknek gratulálunk, kérünk titeket, hogy vegyétek fel velünk a kapcsolatot a Facebookon vagy emailben a coldrainynightsinbritannia@gmail.com címen és írjátok meg címeteket, hogy elküldhessük nyereményeteket!

A nyárra jó pihenést, sporttársak, hamarosan jövünk beharangozni a vébét!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.