Ki az, aki felépíttet egy stadiont a háza mellett, belerak egy csapatot, szerveztet egy nemzetközi kupát (!), sose győz és mégis boldog?

Tbg
futball
2018 május 21., 18:51
comments 230

Real Madrid, Bayern München,  Flamengo, Sporting Lisboa léptek pályára a Felcsúton. Nem a Bajnokok Ligáját rendezték meg, hanem a Puskás Suzuki kupát.

Ezen a minitornán, amit 2018-ban a 11. alkalommal rendezték meg, a világ erre kapható klubjait trombitálják össze, hogy az utánpótláskeretek (U17) összecsapjanak egymással. Voltak magyar csapatok is, például a Budapest Honvéd és a házigazda, a magát utánpótlás-kinevelő klubnak tartó Puskás Akadémia is.

A csapatok két négycsapatos csoportban versengtek egymással, majd ki-ki meccsek következtek. A Puskás Akadémia került a döntőbe, immáron ötödik alkalommal, de győzni most sem tudott, a belga Genk verte meg 3-1-re.

A döntőben ráadásul gólt szerzett a torna legjobbja, a háromgólos Németh András, aki a Vasas utánpótlás játékosaként került két éve Belgiumba. 

Orbán Viktor a díjátadás előtt, kettővel jobbra szupermilliárdos jóbarátja, Mészáros Lőrinc, aki ezt az egészet lehetővé teszi neki.
photo_camera Orbán Viktor a díjátadás előtt, kettővel jobbra szupermilliárdos jóbarátja, Mészáros Lőrinc, aki ezt az egészet lehetővé teszi neki. Fotó: MTVA

A magyar miniszterelnök sosem hagyja ki a tornát, ezúttal is személyesen battyogott el a szinte kihalt stadionba, hogy trófeát adjon át és érmeket akasszon a győztesek nyakába. Arról, hogy ezek az események mennyi közpénzt emésztenek fel, sokat nem tudni a TAO-pénzek körüli titkolózás miatt. Mindenesetre Orbán három éve azt állította, hogy "sokat".

A Puskás Akadémia és a KRC Genk döntőjének félidejében Orbán interjút adott az M4-nek, ahol elmondta, hogy azért rendezik meg 2008 óta a kupát, hogy a magyar utánpótlásképzés végre nemzetközi szintre kerüljön, és ez szerinte jó úton halad. Arra a kérdésre, hogy miért nem játszat akkor a Puskás több fiatalt a bajnokságban, azt válaszolta, egy 12 csapatos bajnokságban ez nem működik, ha az első osztályba akarnak maradni. (Azt már nem kérdezte meg a riporter, hogy akkor mi értelme van a milliárdokat felemésztő Akadémiának.) 

link Forrás

Végül azzal derítette jobbkedvre a 444 fociszerető és -értő közönségét, hogy a magyar Kleinheislert az angol Paul Scholes-hoz hasonlította.

Klasszik battyogás

link Forrás
link Forrás

Legutóbb egy Aranylabda-díjátadón fordult elő a magyar miniszterelnökkel, hogy focisták társaságában elfelejtette, hogy államférfi.

Az MTI beszámolója az eseményről:

„Az U17-es viadal hétfői, kétszer 30 perces fináléjában a vendégegyüttes jobban használta ki helyzeteit, így megérdemelten hódította el a trófeát. A Genk magyar légiósa, a korosztályos válogatott Németh András szerezte a belgák első gólját.”

  • Döntő: KRC Genk (belga)-Puskás Akadémia 3-1
  • Bronzmérkőzés: Flamengo (brazil)-Sporting Lisboa (portugál) 2-1
  • Az 5. helyért:  Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 1-0
  • A 7. helyért:  Panathinaikosz (görög)-Budapest Honvéd 1-1, büntetőkkel 6-5

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.