Palkovics, Altusz, és Kumin is hallgat a New York-i CEU részleg megtekintéséről

Múlt héten árulta el Enyedi Zsolt a CEU rektorhelyettese, hogy április 13-án nem akármilyen magyar hivatalnokok tekintették meg a Közép-európai Egyetem New York-i társintézményét a Bard College-ben. A magyar kormánydelegációt Palkovics László oktatási államtitkár, Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár és Kumin Ferenc New York-i főkonzul képviselte. 

A Népszava megkereste mindhárom hivatalát, hogy valóban mindent rendben találtak-e, ahogy a HírTV-ben Enyedi elmesélte.

Altusz titkársága és New York-i konzulátus a külügyhöz irányította a lapot, ahonnan ugyanúgy nem érkezett válasz, mint Palkovics államtitkárságától, ill. az Emmitől. 

A CEU-ügyében amúgy egy dolog van hátra: a New York állam és Magyarország közti megállapodás aláírása. Ezt az amerikai fél már teljesítette, a szöveg szeptemberben készen volt. Enyedi úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben azt újra elküldték a magyar félnek, hogy írja alá. Ez eddig mégsem történt meg.  

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.