4 nyári hétvégére újra megkapják a gyalogosok a Szabadság hidat

Idén is a gyalogosoké lesz négy nyári hétvégére a forgalomtól elzárt Szabadság híd – mondta el Szalay-Bobrovnicky Alexandra főpolgármester-helyettes Budapesten.

Azt mondta, a Szabihíd projekt alulról jövő spontán kezdeményezésként indult 2016-ban. Idén július 14. és augusztus 5. között a budapestiek és az arra járók négy egymás utáni hétvégén vehetik birtokba a hidat.

A Valyo - Város és Folyó Egyesület által kezdeményezett Szabihíd projekt első napja a lezárt Szabadság hídon 2017. június 17-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Dunához kapcsolódó nyári budapesti programok között szerepel a második Duna-átúszás szeptember 1-én a Budapest Urban Games részeként, illetve a harmadik alkalommal megszervezett Dunapest összművészeti fesztivál is több mint 100 fellépővel. Az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad kikötőjében pedig egy színházi kulisszatitkokba bepillantást engedő uszállyal is találkozhat a fővárosi közönség – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Idén a velencei biennáléra egyébként a budapestiek által elfoglalt Szabadság híd projektjét viszik ki(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.