Az Öt Csillag Mozgalom jelöltjét kérte fel kormányalakításra az olasz elnök

külföld
2018 május 23., 15:44
comments 124
photo_camera Giuseppe Conte Fotó: VINCENZO PINTO/AFP

Sergio Mattarella olasz elnök szerdán megbízta Giuseppe Contét, az euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a jobboldali Liga miniszterelnök-jelöltjét az új olasz kormány megalakításával. Conte ezután fogja leadni az elnöknek a populista kormány tagjainak nevét, ami a megalakulása után nagyobb felfordulást okozhat az EU-ban, mint a Brexit óta bármi.

A koalíciós kormány tervezett lépéseit a Bloomberg úgy jellemezte, hogy ezekkel nemcsak szembemennek az EU-s szabályokkal, de konkrétan kinevetik azokat. Egyszerre jelennek meg a Liga jobboldali adócsökkentő elképzelései és az Öt csillag baloldali kiadásnövelő lépései úgy, hogy közben az államadósság a GDP 130 százalékán áll. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.