Gulyás szerint nem a fél médiát kitiltó Schmidt Mária korlátozta a sajtószabadságot, hanem a Youtube

2018 május 24., csütörtök 11:17
91

A kormányinfón a Hír Tv megkérdezte Gulyás Gergelytől, hogy nem tartja-e problémásnak, hogy Schmidt Mária  szerdán csak a kormánybarát sajtót engedte be a részben közpénzből szervezett konferenciájára. A rendezvényen egyébként pont Gulyás beszélt Steve Bannon előtt. Az új miniszter először azzal hárította el a kérdést, hogy nem ő volt a szervezője az eseménynek.

A következő kérdésre aztán megjegyezte, hogy igazából azt tartja elfogadhatatlannak, hogy a Youtube letiltotta a Terror Háza csatornájáról az élő adást, amikor Bannon beszélt volna. Majd rögtön harcot is hirdetett a videómegosztó ellen:

„Együtt lépjünk fel a sajtószabadság Youtube-on történő korlátozása ellen”

A Miniszterelnökség új minisztere csak azt felejtette el, hogy a Youtube-nak nem a beszéd tartalmával volt baja, hanem azzal, hogy a szervezők szerzői jogot sértettek, amikor engedély nélkül játszottak zenéket a streamben. Ezért a kiadók kérésére blokkolták az adást. 

Itt lehetett volna élőben nézni a beszédet.  Fotó: Terror Háza Múzeum

Gulyás megfejtése azért is sántít, mert ha a Youtube annyira le akarta volna tiltani Bannont, akkor Schmidt Máriáék másnap nem tölthették volna fel a teljes beszédet a csatornájukra. A blokkolás miatt egyébként Gulyás beszédét sem lehetett élőben nézni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt