Gulyás szerint nem a fél médiát kitiltó Schmidt Mária korlátozta a sajtószabadságot, hanem a Youtube

A kormányinfón a Hír Tv megkérdezte Gulyás Gergelytől, hogy nem tartja-e problémásnak, hogy Schmidt Mária  szerdán csak a kormánybarát sajtót engedte be a részben közpénzből szervezett konferenciájára. A rendezvényen egyébként pont Gulyás beszélt Steve Bannon előtt. Az új miniszter először azzal hárította el a kérdést, hogy nem ő volt a szervezője az eseménynek.

A következő kérdésre aztán megjegyezte, hogy igazából azt tartja elfogadhatatlannak, hogy a Youtube letiltotta a Terror Háza csatornájáról az élő adást, amikor Bannon beszélt volna. Majd rögtön harcot is hirdetett a videómegosztó ellen:

„Együtt lépjünk fel a sajtószabadság Youtube-on történő korlátozása ellen”

A Miniszterelnökség új minisztere csak azt felejtette el, hogy a Youtube-nak nem a beszéd tartalmával volt baja, hanem azzal, hogy a szervezők szerzői jogot sértettek, amikor engedély nélkül játszottak zenéket a streamben. Ezért a kiadók kérésére blokkolták az adást. 

Itt lehetett volna élőben nézni a beszédet. Fotó: Terror Háza Múzeum

Gulyás megfejtése azért is sántít, mert ha a Youtube annyira le akarta volna tiltani Bannont, akkor Schmidt Máriáék másnap nem tölthették volna fel a teljes beszédet a csatornájukra. A blokkolás miatt egyébként Gulyás beszédét sem lehetett élőben nézni. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.