Orosz telefonbetyárok 18 percig beszélgettek Boris Johnsonnal

külföld
2018 május 24., 15:38
comments 58

Egy, a gyanú szerint az orosz titkosszolgálathoz köthető orosz telefonbetyár-páros a múlt héten átverte Boris Johnsont, méghozzá olyan sikeresen, hogy a brit külügyminiszter 18 percig beszélgetett velük, azt gondolva, hogy az új örmény miniszterelnökkel van dolga.

photo_camera Fotó: Abdulhamid Hosbas/Anadolu Agency

A felvételen orosz akcentussal, angolul érdeklődik egy hang, hogy hogyan kezeljék Vlagyimir Putyint, és hogy milyen lépést tervez még Nagy-Britannia a Szkripal-ügyben. Johnson erre azt mondja, növelni fogják a Putyin körüli oligarchákra helyezett nyomást, szerinte „ha eldobsz egy követ Kensingtonban, egy oligarchát találsz”.

A minisztérium elismerte, hogy megtörtént a beszélgetés, szerintük ez a Kreml újabb kétségbeesett reakciója arra, hogy próbálják minimalizálni a Szkripal-ügy utáni nemzetközi arcvesztést. Állításuk szerint Boris Johnson hamar befejezte a beszélgetést (miután többször is megerősítést kért, hogy jó emberrel beszél-e), de Theresa May miniszterelnök szóvivője szerint ennek nem szabadott volna megtörténnie, vizsgálják, miért alakult így, és hogy hogyan tudnák elejét venni, hogy máskor ilyesmi történjen.

Alekszej Sztoljarov és Vlagyimir Kuznyecov, akiket Lexus és Vovan néven ismernek, korábban átverte már Petro Porosenko ukrán elnököt és Recep Tayyip Erdogan török elnököt is, illetve felhívták már Elton Johnt is, magukat Vlagyimir Putyinnak kiadva. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.