Orosz telefonbetyárok 18 percig beszélgettek Boris Johnsonnal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy, a gyanú szerint az orosz titkosszolgálathoz köthető orosz telefonbetyár-páros a múlt héten átverte Boris Johnsont, méghozzá olyan sikeresen, hogy a brit külügyminiszter 18 percig beszélgetett velük, azt gondolva, hogy az új örmény miniszterelnökkel van dolga.

Fotó: Abdulhamid Hosbas/Anadolu Agency

A felvételen orosz akcentussal, angolul érdeklődik egy hang, hogy hogyan kezeljék Vlagyimir Putyint, és hogy milyen lépést tervez még Nagy-Britannia a Szkripal-ügyben. Johnson erre azt mondja, növelni fogják a Putyin körüli oligarchákra helyezett nyomást, szerinte „ha eldobsz egy követ Kensingtonban, egy oligarchát találsz”.

A minisztérium elismerte, hogy megtörtént a beszélgetés, szerintük ez a Kreml újabb kétségbeesett reakciója arra, hogy próbálják minimalizálni a Szkripal-ügy utáni nemzetközi arcvesztést. Állításuk szerint Boris Johnson hamar befejezte a beszélgetést (miután többször is megerősítést kért, hogy jó emberrel beszél-e), de Theresa May miniszterelnök szóvivője szerint ennek nem szabadott volna megtörténnie, vizsgálják, miért alakult így, és hogy hogyan tudnák elejét venni, hogy máskor ilyesmi történjen.

Alekszej Sztoljarov és Vlagyimir Kuznyecov, akiket Lexus és Vovan néven ismernek, korábban átverte már Petro Porosenko ukrán elnököt és Recep Tayyip Erdogan török elnököt is, illetve felhívták már Elton Johnt is, magukat Vlagyimir Putyinnak kiadva. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.