Orosz telefonbetyárok 18 percig beszélgettek Boris Johnsonnal

Egy, a gyanú szerint az orosz titkosszolgálathoz köthető orosz telefonbetyár-páros a múlt héten átverte Boris Johnsont, méghozzá olyan sikeresen, hogy a brit külügyminiszter 18 percig beszélgetett velük, azt gondolva, hogy az új örmény miniszterelnökkel van dolga.

Fotó: Abdulhamid Hosbas/Anadolu Agency

A felvételen orosz akcentussal, angolul érdeklődik egy hang, hogy hogyan kezeljék Vlagyimir Putyint, és hogy milyen lépést tervez még Nagy-Britannia a Szkripal-ügyben. Johnson erre azt mondja, növelni fogják a Putyin körüli oligarchákra helyezett nyomást, szerinte „ha eldobsz egy követ Kensingtonban, egy oligarchát találsz”.

A minisztérium elismerte, hogy megtörtént a beszélgetés, szerintük ez a Kreml újabb kétségbeesett reakciója arra, hogy próbálják minimalizálni a Szkripal-ügy utáni nemzetközi arcvesztést. Állításuk szerint Boris Johnson hamar befejezte a beszélgetést (miután többször is megerősítést kért, hogy jó emberrel beszél-e), de Theresa May miniszterelnök szóvivője szerint ennek nem szabadott volna megtörténnie, vizsgálják, miért alakult így, és hogy hogyan tudnák elejét venni, hogy máskor ilyesmi történjen.

Alekszej Sztoljarov és Vlagyimir Kuznyecov, akiket Lexus és Vovan néven ismernek, korábban átverte már Petro Porosenko ukrán elnököt és Recep Tayyip Erdogan török elnököt is, illetve felhívták már Elton Johnt is, magukat Vlagyimir Putyinnak kiadva. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.