Vádat emeltek a két hajléktalant meggyilkoló tizenéves anyja ellen

Több 444 videó?
Szeretném

Kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy asszony ellen. Az MTI információi szerint a vádlott annak a 16 éves M. Apollónak az anyja, aki tavaly áprilisban egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott Tatabányán két hajléktalant, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint az asszony évekig megszegte szülői kötelezettségét, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek. A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták. Az anya azonban az orvosságokat nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza.

Az asszony az iskolás a nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt - közölte a főügyészség.

M. Apollót azzal vádolta meg az ügyészség, hogy 2017 áprilisában

brutális módon halálra vert két hajléktalant, alig pár sarokra a saját lakásától.

A gyilkosságkról és M. Apollóról bővebben itt olvashat. A fiú ügyében múlt héten már majdnem ítéletet hirdettek, de végül az utolsó pillanatban megváltoztatta a vallomását, és azt állította, hogy a gyilkosságokat fenyegetés hatására követte el, illetve az egyik bűncselekmény elkövetésében társa is volt. Pedig korábban mindent beismert. A bíróság ezért elhalasztotta a döntést a fiú ügyében.