Fucsovics: Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy ATP-tornagyőztes leszek

sport
2018 május 26., 19:23
comments 21

"Magabiztosan kezdtem, és éreztem, hogy van esélyem, kézben tartom a meccset. Remekül bevált az a taktika, amelyet edzőmmel, Sávolt Attilával dolgoztunk ki," mondta a genfi ATP-tornán diadalmaskodó Fucsovics Márton az MTI-nek. A 26 teniszező elárulta, azt találták ki, hogy

"mivel az ellenfelem agresszívan, laposan üti a labdát, én próbáljam játékban tartani azt, és fokozatosan átvenni az irányítást."

Nevetve reagált arra, mikor emlékeztették arra, hogy az áprilisi, budapesti versenyen azt mondta, hogy nem fekszik neki a salakborítás.

"Ezt a véleményemet most már nehéz lenne fenntartani. Ezzel együtt tény, hogy nem a kedvenc borításom, de az utóbbi időben valahogy mindig jól végződik a salakszezon. Tavaly júniusban győztem a vicenzai challenger-versenyen, idén pedig már ATP-tornát nyertem,"

mondta Fucsovics. Nagy ünneplést nem terveznek, vasárnap már a Roland Garros színhelyére utaznak, ahol

életében először főtáblás lesz.

Fucsovics Márton a német Peter Gojowczyk elleni győzelme után Genfben 2018. május 26-án.
photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Az interjút azzal zárta, hogy

"mint megtudtam, az open-érában magyar részről csak Taróczy Balázs és én nyertünk férfitornát. Ez az érzés nagyon új nekem és alighanem az egész magyar teniszsportnak. Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy ATP-tornagyőztes leszek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.