Személyesen köszöni meg Macron elnök a Migráns Pókember gyerekmentő hőstettét

Pillanatok alatt lett világhírű Mamoudou Gassama, a bátor és fantasztikus fizikai adottságokkal rendelkező mali bevándorló, aki egy párizsi épület homlokzatán pillanatok alatt felmászva mentette meg egy kisgyerek életét, aki az erkély rácsába kapaszkodva lógott a több emeletnyi mélység fölött.

De a hőstett Emmanuel Macron elnököt sem hagyta hidegen, aki még ma az Elysée Palotában fogadja a fiatal férfit, hogy személyesen köszönje meg, hogy a testi épségét kockáztatva, gondolkodás nélkül segített a gyereken.

A gyerek egyedül volt otthon, az apja, akire rábízták, az első kihallgatásán azt állította, hogy vásárolni ugrott le, és bezárta az erkélyajtót, úgy hagyta magára. A gyerek ehhez képest mégiscsak kijutott az erkélyre, sőt onnan majdnem le is zuhant az utcára, de végül meg tudott kapaszkodni a korlátban. 

Gassama azt nyilatkozta, hogy éppen arra sétált, amikor észrevette a felfelé néző tömeget. Ezután gondolkodás nélkül nekivágott a homlokzatnak, erkélyről erkélyre húzva fel magát.

"Amikor már a kezemben tartottam, megkérdeztem tőle, hogy miért csinálta ezt, de nem válaszolt" 

- idézte fel a hős, akit Anne Hidalgo, Párizs polgármestere nevezett először Pókembernek. Hidalgo azonnal fel is hívta a férfit telefonon, aki elmesélte neki, hogy pár hónapja érkezett Párizsba a jobb élet reményében. 

"Azt válaszoltam neki, hogy a hősies tette példa lehet minden polgár számára, és hogy Párizs városa nyilvánvalóan támogatni fogja abban, hogy letelepedhessen Franciaországban."

- idézte fel a beszélgetést a politikusnő.