80 milliárd forinttal növelnék a honvédség költségvetését

hadsereg
2018 május 29., 04:12
comments 95

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kedd reggel az M1-en bejelentette, hogy a honvédelmi költségvetés 2024-re megduplázódik, de már jövőre is több forrás juthat rá.

A pénzt a Zrínyi 2026 programban a hadsereg eszközeinek fejlesztésére fordítják, és beindítják a hazai fegyvergyártást – mondta Németh, aki szerint a NATO-kötelezettségeknek megfelelően a hadsereg feltöltöttsége megfelelő, a haderő nagy részét a fiatalok adják, ami szerinte bizakodásra ad okot.

A Magyar Honvédség idén 428 milliárd forintból gazdálkodik, ez az összeg jövőre a költségvetési tervek alapján kb. 80 milliárd forinttal, több mint 500 milliárd forintra fog nőni.

A NATO-nak tett szövetségesi vállalás alapján 2024-re el kell érni a GDP-arányos 2 százalékos ráfordítást, ami az akkori kalkulált értéken évi több mint 1000 milliárd forintos honvédelmi költségvetést feltételez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.