32 röszkei pénzügyőrt gyanúsítanak szervezett korrupcióval

bűnügy
2018 május 31., 08:17
comments 101
Pénzügyõr vizsgál át egy személygépkocsit a röszkei autópálya-határátkelõhelyen
photo_camera Pénzügyõr vizsgál át egy személygépkocsit a röszkei autópálya-határátkelõhelyen Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A Központi Nyomozó Főügyészség 32 pénzügyőrt hallgatott ki, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2017 októberétől rendszeresen fogadtak el kenőpénzeket Röszkénél az országból épp kilépni készülő állampolgároktól - idézi a főügyész közleményét az MTI. 

Keresztes Imre szerint az összes vádlott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartozik, és az érintettek a bűncselekményeket összedolgozva, szervezetten követték el. A gyanúsítottak között van egy vezető beosztású ember is. 

A  Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a főügyészség nyomozói a TEK-kel és rendőrökkel kiegészülve több érintettnél házkutatást tartottak és jelentős összegű korrupcióból származó készpénzt foglaltak le. 

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. A Szegedi Járásbíróság végül 13 gyanúsítottnak rendelte el előzetes letartóztatását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.