32 röszkei pénzügyőrt gyanúsítanak szervezett korrupcióval

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Pénzügyõr vizsgál át egy személygépkocsit a röszkei autópálya-határátkelõhelyenFotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A Központi Nyomozó Főügyészség 32 pénzügyőrt hallgatott ki, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2017 októberétől rendszeresen fogadtak el kenőpénzeket Röszkénél az országból épp kilépni készülő állampolgároktól - idézi a főügyész közleményét az MTI. 

Keresztes Imre szerint az összes vádlott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartozik, és az érintettek a bűncselekményeket összedolgozva, szervezetten követték el. A gyanúsítottak között van egy vezető beosztású ember is. 

A  Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a főügyészség nyomozói a TEK-kel és rendőrökkel kiegészülve több érintettnél házkutatást tartottak és jelentős összegű korrupcióból származó készpénzt foglaltak le. 

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. A Szegedi Járásbíróság végül 13 gyanúsítottnak rendelte el előzetes letartóztatását.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.