32 röszkei pénzügyőrt gyanúsítanak szervezett korrupcióval

Pénzügyõr vizsgál át egy személygépkocsit a röszkei autópálya-határátkelõhelyenFotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A Központi Nyomozó Főügyészség 32 pénzügyőrt hallgatott ki, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2017 októberétől rendszeresen fogadtak el kenőpénzeket Röszkénél az országból épp kilépni készülő állampolgároktól - idézi a főügyész közleményét az MTI. 

Keresztes Imre szerint az összes vádlott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartozik, és az érintettek a bűncselekményeket összedolgozva, szervezetten követték el. A gyanúsítottak között van egy vezető beosztású ember is. 

A  Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a főügyészség nyomozói a TEK-kel és rendőrökkel kiegészülve több érintettnél házkutatást tartottak és jelentős összegű korrupcióból származó készpénzt foglaltak le. 

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. A Szegedi Járásbíróság végül 13 gyanúsítottnak rendelte el előzetes letartóztatását.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.