„Én leszek a következő iskolai lövöldöző, legalább 20 embert szeretnék megölni”

Megrázó felvételeket tett közzé Florida állam Broward megyei ügyészsége, amely halálbüntetést készül kiszabni Nikolas Cruzra, a floridai lövöldözőre, aki februárban  összesen 20 volt diáktársával végzett egy parklandi gimnáziumban.

A 19 éves Cruz, aki saját telefonjával készítette a felvételt, sztoikus nyugalommal beszél arról, hogy ő lesz a 2018-as év következő iskolai tömeggyilkosa, és legalább 20 volt diáktársával szeretne végezni az AR-15-ösével. 

A három felvételen Cruz többször is beletörődve állapítja meg, hogy az élete értelmetlen, ő egy semmi, egy senki, magányos, és szeretné, ha osztály- és iskolatársai észrevennék és nem néznének többé keresztül rajta. Egy ponton teljesen random felkacag, és azt üzeni a társainak, hogy

„mind meg fogtok halni, alig várom”.

Az ügyészség azzal a szándékkal tette közzé a videót, hogy alátámassza: Cruz előre megfontoltan cselekedett, ez ugyanis jogalapot teremthet a halálbüntetésre. Segítheti az ügyészséget, hogy Cruz a második felvételen arról beszél, hogy időre berendelte azt az Ubert, ami elviszi őt a gimnáziumhoz. 

Cruz mentális zavarairól tudtak a hatóságok, mégsem cselekedtek időben.  A volt diákot Broward megye egyik fegyintézetében tartják fogva elkülönítve. A február 15-i eset után diákmozgalom indult az Egyesült Államokban, azt célozva, hogy a kormány szigorítsa a fegyvertartás- és vásárlás szabályait. (Buzzfeed)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.