„Én leszek a következő iskolai lövöldöző, legalább 20 embert szeretnék megölni”

bűnügy
2018 május 31., 04:39
comments 298
link Forrás

Megrázó felvételeket tett közzé Florida állam Broward megyei ügyészsége, amely halálbüntetést készül kiszabni Nikolas Cruzra, a floridai lövöldözőre, aki februárban összesen 20 volt diáktársával végzett egy parklandi gimnáziumban.

A 19 éves Cruz, aki saját telefonjával készítette a felvételt, sztoikus nyugalommal beszél arról, hogy ő lesz a 2018-as év következő iskolai tömeggyilkosa, és legalább 20 volt diáktársával szeretne végezni az AR-15-ösével.

A három felvételen Cruz többször is beletörődve állapítja meg, hogy az élete értelmetlen, ő egy semmi, egy senki, magányos, és szeretné, ha osztály- és iskolatársai észrevennék és nem néznének többé keresztül rajta. Egy ponton teljesen random felkacag, és azt üzeni a társainak, hogy

„mind meg fogtok halni, alig várom”.

Az ügyészség azzal a szándékkal tette közzé a videót, hogy alátámassza: Cruz előre megfontoltan cselekedett, ez ugyanis jogalapot teremthet a halálbüntetésre. Segítheti az ügyészséget, hogy Cruz a második felvételen arról beszél, hogy időre berendelte azt az Ubert, ami elviszi őt a gimnáziumhoz.

Cruz mentális zavarairól tudtak a hatóságok, mégsem cselekedtek időben. A volt diákot Broward megye egyik fegyintézetében tartják fogva elkülönítve. A február 15-i eset után diákmozgalom indult az Egyesült Államokban, azt célozva, hogy a kormány szigorítsa a fegyvertartás- és vásárlás szabályait. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.