Lezuhant egy kisrepülőgép Pogánynál, ketten meghaltak

baleset
2018 május 31., 09:13
comments 45
A Pécs-Pogány nemzetközi repülőtér főépülete, ettől nem messze történt a tragikus becsapódás
photo_camera A Pécs-Pogány nemzetközi repülőtér főépülete, ettől nem messze történt a tragikus becsapódás Fotó: Wikipedia

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n keresztül közölte, hogy lezuhant egy kétszemélyes kisrepülőgép a pécs-pogányi repülőtér közelében, a pilóta és utasa is meghaltak. 

A gép a reptértől pár száz méterre csapódott földbe, majd kigyulladt, utasai bennégtek.

A baleset oka idáig ismeretlen, a rendőrség már vizsgálja az eset körülményeit, addig is az 58-as főút Pogány és Szalánta közötti szakaszát teljes szélességében lezárták. A gép pontos típusának meghatározása és a tűz oltása is még folyamatban van. 

A Szabad Pécs információi szerint a korábban Kecskeméten működő Magnus Aircraft gyár egyik eFusion típusú gépe szenvedte el a balesetet, a pilóta és utasa épp tesztrepülést végeztek a gépen. 

Az összesen több mint 5 milliárd forintba kerülő, Pécsen épülő magyar Magnus gépgyár felhúzására a magyar kormány tavaly 2 milliárd forintot különített el. (SzabadPécs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.