Olasz káoszhíradó: lehet, hogy újra nekifut a kormányalakításnak az Öt csillag és a Liga

Di Maio - Salvini: A végső megállapodás

Ezzel a címmel jelent meg csütörtökön az olasz Corriere della Sera, ezen a napon újabb újabb fordulat jöhet az egész Európát megrázó olasz politikai krízisben: 

lehet, hogy mégis összejön az Öt csillag-Liga kormánykolaíció, és nem kell új választásokat tartani.

A hét telején még ott tartottunk, hogy Sergio Mattarella elnök nem fogadta el a koalíció pénzügyminiszter-jelöltjét, emiatt a miniszterelnök-jelölt is visszalépett, és egy volt IMF-bankárt neveztek ki az átmeneti kormány élére. A két populista párt hevesen lázadt, és úgy tűnt, elkerülhetetlen az új választás.

A pártok viszont, úgy tűnik, még egy kísérletet tesznek: szerdán az Öt csillag vezetője, Luigi Di Maio azzal az ajánlattal fordult a Ligához, hogy mégis próbáljanak meg újra összerakni egy kormányt. Matteo Salivini, a Liga vezetője pedig elvileg csütörtökre ad választ a Reuters cikke szerint. Salvini lemondta mai találkozóit Észak-Olaszországban, és Rómába repült, hogy találkozzon Di Maióval.

Kérdés persze, hogy a Ligának valóban ez lenne-e az érdeke: a stagnáló népszerűségű Öt csillaggal ellentétben a támogatottságuk folyamatosan emelkedik a választás óta. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.