Olasz káoszhíradó: lehet, hogy újra nekifut a kormányalakításnak az Öt csillag és a Liga

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Di Maio - Salvini: A végső megállapodás

Ezzel a címmel jelent meg csütörtökön az olasz Corriere della Sera, ezen a napon újabb újabb fordulat jöhet az egész Európát megrázó olasz politikai krízisben: 

lehet, hogy mégis összejön az Öt csillag-Liga kormánykolaíció, és nem kell új választásokat tartani.

A hét telején még ott tartottunk, hogy Sergio Mattarella elnök nem fogadta el a koalíció pénzügyminiszter-jelöltjét, emiatt a miniszterelnök-jelölt is visszalépett, és egy volt IMF-bankárt neveztek ki az átmeneti kormány élére. A két populista párt hevesen lázadt, és úgy tűnt, elkerülhetetlen az új választás.

A pártok viszont, úgy tűnik, még egy kísérletet tesznek: szerdán az Öt csillag vezetője, Luigi Di Maio azzal az ajánlattal fordult a Ligához, hogy mégis próbáljanak meg újra összerakni egy kormányt. Matteo Salivini, a Liga vezetője pedig elvileg csütörtökre ad választ a Reuters cikke szerint. Salvini lemondta mai találkozóit Észak-Olaszországban, és Rómába repült, hogy találkozzon Di Maióval.

Kérdés persze, hogy a Ligának valóban ez lenne-e az érdeke: a stagnáló népszerűségű Öt csillaggal ellentétben a támogatottságuk folyamatosan emelkedik a választás óta. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.