A fideszes klubtulaj szerint rút összeesküvés áldozata lett az NB1-ből kizuhant Balmazújváros

2018 június 3., vasárnap 16:32
131
Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára (j2) Tiba István fideszes országgyûlési képviselõ (b2), Kiss Attila (Fidesz-KDNP) polgármester (j) és Sõrés István (Fidesz-KDNP) alpolgármester (b) a Hajdúsági Húsfeldolgozó üzem avatásán Hajdúböszörményben 2018. március 21-én Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A Balmaz az utolsó forduló utolsó pillanatában pottyant ki az élvonalból, miután csak 3-3-at tudott kiizzadni a Ferencváros ellen, miközben a Diósgyőr 2-1-re legyűrte a Videotont. 

A balmazújvárosi csapat elnöke, Tiba István, aki mellékesként fideszes országgyűlési képviselő is, a balmazfoci.hu honlapján köszönte meg a szurkolóknak az egész éves biztatást, és mondta el a véleményét a kiesés körülményeiről. Tiba rút összeesküvésre utalgatott, de minden konkrétum nélkül:

„Rajtunk kívül mindenki az első perctől azt akarta, hogy kiessünk az NB I-ből, de a közösségünk nem fogadta el az áldozati bárány szerepét. Az utolsó fordulóig küzdöttünk, azonban vannak olyan dolgok, amikkel szemben egy ilyen kis csapat mint a miénk, nem tud megbirkózni. (...) Szerettünk volna bizonyítani valamit, de ez sokaknak nem hiányzott, hogy megtörténjen. Ennyi örömük legyen az életben. Tökéletesen egyetértek a vezetőedzőnk mérkőzést követő nyilatkozatával.”


A vezetőedző Horváth Ferenc a meccs után arról beszélt, hogy nem jók a szabályok, és hogy a csapatok nem tisztességesen versenyeznek. Szerinte a Videoton nem volt sportszerű, amiért már bajnokként nem a legerősebb kezdőcsapatával állt fel a Diósgyőr vendégeként.

Érdekes, hogy képviselőként Tiba eddig egész jó lobbistának bizonyult: ő volt az előterjesztője például annak a törvénynek, aminek értelmében a sportvállalkozásoknak a sporttevékenységgel összefüggésben szerzett bevételeik után nem kellene iparűzési adót fizetniük. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt